Șeful serviciului secret din Republica Moldova a anunțat că a primit mai multe informații cu privire la atacul pe care Vladimir Putin îl plănuiește de ceva timp. Totul ar putea avea loc la începutul lui 2023, atunci când Rusia și-ar dori să facă joncțiunea cu Transnistria.

Citește și: Rusia exclude un armistițiu de Crăciun. Sistemele de apărare Patriot, motiv de noi atacuri în Ucraina

Directorul SIS Moldova a declarat că știe când rușii vor invada Republica Moldova. Chiar dacă există mai multe scenarii cu privire la atacul plănuit de Vladimir Putin, din informațiile sale, luna ianuarie ar fi perioada în care trupele rusești ar încerca să facă joncțiunea cu Transnistria, prin nordul Ucrainei. Planul secret al lui Vladimir Putin.

Planul secret al lui Putin

Directorul Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova, Alexandru Musteață, a spus că știe de un posibil atac al Rusiei asupra Republicii Moldova, la începutul lui 2023. Acest anunț dă fiori întregii țării și nu numai.

Citește și: Un băiețel din Rusia a primit citație pentru a se prezenta la Comisariatul Militar. Rudele copilului încearcă să găsească o explicație: „De ce i se cere asta?”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Politicienii spun că este greu să știm clar când va avea loc o posibilă invazie rusă. Una dintre cele mai mari dorințe ale lui Vladimir Putin fiind joncțiunea cu Transnistria, zonă ce aparține Republicii Moldova.
Directorul SIS a mai spus că există un risc crescut ca Vladimir Putin să ordone în orice moment invazia Republicii Moldova.

Citește și: Cancelarul Olaf Scholz a dezvăluit ce vorbește la telefon cu Vladimir Putin

Probabilitatea ca țara vecină să fie atacată a fost analizată și în contextul în care regiunea Transnistria deține cel mai mare depozit de muniții din Europa, în Cobasna. De acest loc se ocupă rușii, care nu ar exclude posibilitatea de a folosi aceste muniții, în cazul unei invazii.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 299 de război în Ucraina: Vladimir Putin urmează să facă o vizită în Belarus, în timp ce Marea Britanie va trimite un nou ajutor în Ucraina

Oficialii moldoveni au început să se îngrijoreze și mai mult atunci când ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marco Șevcenko, a făcut o serie de declarații în care spunea ce știe despre intențiile liderului de la Kremlin. Acesta preciza că tensiunea dintre Rusia și Ucraina, care durează de atâtea luni, va afecta în mod clar și Republica Moldova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si