Cu toții așteptăm ca restricțiile să dispară  și totul să ajungă la normal. Arafat a vorbit despre posibilitatea ca România să scape definitiv de aceste restricții, dar și despre ce se va întâmpla cu virusul.

Citeste si: Raed Arafat le recomandă tuturor celor care au simptome de gripă sau de răceală să se testeze și să nu intre în colectivitate

De doi ani de zile, România și întreaga planetă se luptă cu virusul Sars-Cov-2. În acești ani au fost impuse restricții, iar nimic nu a mai fost ca înainte de pandemie. În această perioadă, autoritățile se gândesc la relaxarea anumitor măsuri sau chiar eliminarea completă. Conform specialiștilor, acesta ar fi ultimul val al pandemiei.

Raed Arafat a făcut recent declarații despre situația pandemiei de COVID-19, iar el a mărturisit că în prezent ne îndreptăm spre o situație stabilă și mult mai bună față de ceea ce a fost până acum.

„Acest lucru va depinde foarte mult de modul în care evoluează pandemia la noi. Am mai spus că există o diferență între noi și multe din țările care iau aceste decizii în acest moment și asta este dată de rata de persoane vaccinate și protejate.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Toate semnele arată că mergem spre o situație mai stabilă și mai bună. Acest val poate să fie, într-adevăr, ultimul val semnificativ la acest moment și să trecem după asta la o perioadă mai liniștită”, a spus Raed Arafat.

Citeste si: Arafat: „Problema a doua a acestui val este problema resursei umane care se îmbolnăveşte în masă şi ajunge la izolare”

Ce a transmis Raed Arafat

Oficialul a menționat că încă nu știe ce se va întâmpla cu virusul și dacă el va deveni la fel ca virusul gripal, fiind prezent, dar nu atât de periculos ca până acum.

Raed Arafat a anunțat când vom scăpa de restricții: „Devine ca virusul gripal...”

Șeful DSU - Raed Arafat.

[Sursa foto: Facebook]

„Să vedem ce se întâmplă- devine virusul endemic, devine ca virusul gripal. Asta nu știm încă să spunem, sunt foarte multe păreri din partea oamenilor de știință”, a mai spus Raed Arafat.

Citeste si: Valul 5 devine o realitate în România. Număr mare de infectări și decese în ultima zi din 2021

Arafat a menționat că valul cinci ar putea fi ultimul. După terminarea acestuia România ar putea avea o nouă serie de relaxari sau chiar relaxarea definitivă a măsurilor.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Există o posibilitate, într-adevăr, ca după acest val să ajungem la o revenire la normalitate sau cât mai aproape de normalitate", a mai spus el.

Rafila a afirmat și el că de săptămâna viitoare numărul de cazuri de infectare ar putea să scadă, asta deoarece vârful valului 5 ar fi fost deja înregistrat.

Citeste si: Raed Arafat a dezvăluit ce s-a întâmplat cu Raisa după accident! Totul despre apelul polițistului la 112: „Era clar că nu au cum”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si