Raioane din mai multe supermarketuri, închise de Protecția Consumatorilor
Autoritatea Naţională de Protecţie a Concumatorilor (ANPC) a închis temporar raioane ale supermarketurilor Lidl, Profi şi Carrefour din Ploieşti pentru neregulile constatate.
Printre neregulile constatate de inspectorii ANPC în supermarketurile din Ploiești: produse cu termenul limită de consum depăşite, murdărie şi muşte în spaţiile de producere a pâinii şi a produselor de cofetărie.
Citeste si: VIDEO| Prețurile alimentelor ating recorduri absolute de la o lună la alta
Măsuri complementare decise de Protecția consumatorilor au presupus:
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a aproximativ 700 kg produse alimentare in valoare de peste 10.000 lei.
- oprire temporară de la comercializare a 2,3 tone de produse alimentare, în valoare totală de circa 14.000 lei
- 5 măsuri de oprire temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată, vitrinele cu produse congelate, cele cu produse calde, cele cu produse refrigerate, zonele de brutărie
- 2 propuneri de închidere a anumitor raioane (panificaţie, preparate din carne şi produse de cofetărie), pe o durată de cel mult 6 luni.
Citeste si: Un bătrân din Ploieşti şi-a dat foc, după ce a aflat că soţia sa are cancer
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Controalele întrerpinse de echipele de control reunite ale Comisariatelor Regionale pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov şi Prahova au fost coordonate de vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă şi de directorul general ANPC, Paul Anghel.
Neregulile constatate de comisari au fost:
- legume şi fructe depreciate calitativ sau nesortate;
- comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită;
- nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde, de minimum +60 grade C, la raionul gastro;
- nerespectarea temperaturii indicate de producători, pentru o serie de produse alimentare, una dintre vitrine fiind chiar spartă, fapt care făcea imposibilă asigurarea temperaturii corecte;
- tăvile pentru coacerea pâinii prezentau resturi arse, iar cuptorul nu