Persoanele cu dizabilități sunt revoltate după ce, în urma procesului de recalcularea a pensiilor, venitul le-a fost micșorat considerabil, în unele situații cu până la 80%. Românii din această situație amenință că vor ieși în stradă, considerând nedrept ceea ce li se întâmplă, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.

Persoanele cu dizabilități, nemulțumite după recalcularea pensiilor. Amenință că vor ieși în stradă

Decizia de recalculare a pensiilor nu a însemnat doar majorare.

Sute de mii de români s-au trezit cu surprize neplăcute, pensiile lor fiind micșorate. În această situație se află și unele persoane cu dizabilități, al căror venit ar fi scăzut cu până la 80%.

Oamenii puși în situația dificilă de a fi nevoiți să trăiască cu mai puțini bani, deși au muncit în aceleași condiții precum persoanele care nu suferă de dizabilități, amenință că vor ieși în stradă pentru a-și cere drepturile.

Citește și: VIDEO Scandalul recalculării pensiilor continuă: "Să mi se facă rău, să mor!"

O familie de nevăzători trece prin clipe grele. Înainte de decizia de recalculare, atât soțul, cât și soția, beneficiau de o pensie de aproximativ 1.000 de lei. După recalculare, pensia acestora nu depășește câteva sute de lei. Soția se plânge că, de multe ori, este nevoită să renunțe și la produsele necesare traiului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

"Rămân cu pensia minimă. Aștept de 20 de ani cu limită de vârstă, să fim încadrați altfel, dar nu s-a întâmplat nimic, a declarat soțul", conform aceleiași surse.

"Cum să ne descurcăm? Foarte greu. De multe ori chiar renunțăm, dacă e cazul, la câte ceva. Eu în vacanță am fost doar când am fost în provincie cu familia mea și atât. În rest, nu mi-am permis să plătesc pe nimeni", a declarat soția.

Citește și: VIDEO „Din 33 de ani mă trezesc cu 27. M-au luat transpirațiile, mai am puțin și mor” Recalcularea, marea dezamăgire a pensionarilor! Mii de bătrânii sunt revoltați după ce pensiile le-au fost scăzute

Pe lângă micșorarea pensiilor, persoanele cu dizabilități vor protesta și pentru schimbarea legii pensiei. Se pare că noua lege le-a exclus posibilitatea unui stagiu redus de pensionare.

Protestul ar urma să aibă loc pe data de 16 septembrie.

Citeste si: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”- kfetele.ro

Citeste si: Calendar creștin ortodox 14 SEPTEMBRIE 2024. Creștinii prăznuiesc Înălțarea Sfintei Cruci. Ce este inerzis să faci cu desăvârșire în această zi- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

"Pensiile vor rămâne în plată, plafonate, până când acel cuantum mai mic va fi indexat de-a lungul anilor, dar persoanele fiind în vârstă automat nu vor mai prinde niciodată o majorare. Am depus cerere pentru organizarea unui protest în Capitală în acea săptămână, după data de 16", a declarat vicepreședintele Asociației Nevăzătorilor din România, Florentin Rădulescu. 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si