Război Rusia- Ucraina, ziua 134. Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat miercuri seara că Universitatea Pedagogică din oraşul Harkov  a fost distrusă într-un atac cu rachete ruseşti.

Citeste si: Dmitri Medvedev: Este absurd să pedepsești o țară care are cel mai mare arsenal nuclear din lume

Război Rusia- Ucraina, ziua 134. Clădirea principală a instituției de învățământ superior, sălile de curs, muzeul universitar şi biblioteca ştiinţifică au fost puse la pământ de bombele rusești, a transmis preşedintele Zelenski în discursul său video.

universitatea harkov

Universitatea pedagogică din Harkov, distrusă de ruși 

[Sursa foto: Twitter]

Zelenski: "Acest lucru caracterizează invazia rusă cu o acurateţe de 100%"

"Acest lucru caracterizează invazia rusă cu o acurateţe de 100%. Când vine vorba de definiţia barbariei, acest atac se potriveşte cel mai bine" a declarat Volodimir Zelenski în startul discursului său către ucraineni.

Citeste si: Zelenski cere conducerii militare să nu mai ia decizii fără acordul său. "Armata rusă nu ia pauze"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Numai un dușman al civilizației și al umanității poate face astfel de lucruri- să lovești cu rachete o universitate, o universitate pedagogică, a precizat președintele Ucrainei.

Un monument dedicat lui Hrihorii Skovoroda a fost deteriorat de acest bombardament- un monument care se afla în piața din fața universității. A fost acoperit cu moloz, dar monumentul nu este spart în întregime, a precizat liderul de la Kiev.

"Muzeul Skovoroda, situat tot în regiunea Harkov, a ars după bombardamentele rusești din luna mai. Totuși, parafrazând cele mai cunoscute cuvinte ale lui Skovoroda, oricât de mult vor încerca ocupanții să ne prindă, nu vor reuși. Vom rezista cu siguranță. Și vom reconstrui totul", i-a încurajat Zelenski pe ucraineni.

Armata ucraineană foloseşte artileria pentru a distruge depozite şi alte ţinte care sunt importante din punct de vedere logistic pentru Rusia, a spus el."Şi aceasta reduce semnificativ potenţialul ofensiv al armatei ruse. Pierderile ocupanţilor nu vor face decât să crească în fiecare săptămână, la fel ca şi dificultatea de a le aproviziona", a spus el. 

universitatea harkov

Razboiul declanșat de Rusia a distrus teatre, școli, muzee și universități

[Sursa foto: Twitter]

Ce a mai transmis Volodimir Zelenski

Liderul de la Kiev a mai spus că armele trimise de partenerii occidentali ai Kievului funcţionează "foarte puternic" şi a lăudat preciza lor.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Forțele ucrainene avansează în prezent în mai multe direcții tactice, în special în sud- în regiunea Herson, în regiunea Zaporizhzhia.

"Nu vom renunța la pământul nostru- întregul teritoriu suveran al Ucrainei va fi ucrainean.

Oamenii trebuie să știe asta. Prin urmare, dacă aveți ocazia să vorbiți cu oameni din sudul țării noastre- cu Herson, Henichesk, Berdyansk, Melitopol și alte orașe și sate- vă rugăm să răspândiți adevărul acolo. Folosiți orice ocazie pentru a le spune oamenilor din zonele ocupate că ne amintim de ei și că luptăm pentru ei. Luptăm pentru tot sudul nostru, pentru întregul Donbas ucrainean- cea mai brutală confruntare este în prezent acolo, lângă Slovyansk și Bakhmut. Luptăm pentru regiunea Harkov. Ocupanții nu ar trebui să creadă că timpul lor pe acest pământ este de lungă durată și că superioritatea artileriei lor este eternă", a mai spus Volodimir Zelenski.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si