Vladimir Putin și Joe Biden au menţionat calea diplomatică pentru ieşirea din criza generată de ameninţarea unei invazii ruse. Dar orice progres diplomatic va însemna în primul rând o ''dezescaladare'' în Ucraina, a avertizat liderul de la Casa Albă.

Citeste si: Redactorul-șef al publicației „Sputnik şi Pogrom” a murit la Moscova. Acesta a căzut de la etajul 5

Președintele Americii: Vom răspunde ''într-o manieră fermă'' oricărei invazii ruse a Ucrainei 

Joe Biden a participat la această convorbire telefonică- a doua în mai puţin de o lună cu liderul de la Kremlin- din Wilmington, oraşul său natal din statul Delaware, unde se află în perioada sărbătorilor de sfârşit de an.

Statele Unite vor răspunde ''într-o manieră fermă'' oricărei invazii ruse a Ucrainei, a afirmat Biden în cadrul convorbirii cu Putin, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, fără a da alte detalii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Zi decisivă pentru "liniștea" din Europa de Est. Vladimir Putin i-a cerut lui Joe Biden o nouă discuție telefonică

Vladimir Putin s-ar fi declarat ''mulţumit'' de această convorbire de aproximativ 50 de minute, ''serioasă şi concretă'', potrivit unui oficial al administraţiei americane.

Rusia cere ''rezultate'' la cererile sale de ''garanţii'' de securitate 

Potrivit unui comunicat difuzat de Kremlin după convorbire, Joe Biden a subliniat că Washingtonul nu va desfăşura ''arme ofensive'' în Ucraina. Casa Albă a minimalizat aceste afirmaţii, dând asigurări că aceasta este doar o simplă confirmare a politicii actuale.

Vladimir Putin s-ar fi declarat ''mulţumit'' de această convorbire de aproximativ 50 de minute, ''serioasă şi concretă'', potrivit unui oficial al administraţiei americane.



La rândul său, Kremlinul a cerut ''rezultate'' la cererile sale de ''garanţii'' de securitate: negocierea a două tratate de redefinire a echilibrului şi arhitecturii de securitate a Europei care vor fi discutate în curând în cadrul convorbirilor ruso-americane prevăzute să aibă loc pe 10 ianuarie la Geneva.

Pentru Moscova, securitatea Rusiei presupune interzicerea oricărei extinderi a NATO, percepută ca o ameninţare existenţială, şi încetarea activităţilor militare occidentale în apropierea graniţelor ruse, zonă pe care o consideră că se încadrează în aria sa de influenţă, notează Agerpres.

Citeste si: Vladimir Putin promite Occidentului un răspuns "militar şi tehnic"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si