Joe Biden, președintele SUA, a declarat, miercuri, în cadrul unei reuniuni politice că este nevoie de ”o pauză”  pentru a le permite ”prizonierilor” să iasă afară. Întâlnirea a avut ca punct principal pe ordinea de zi conflictul dintre Israel şi Hamas.

Apelul președintelui american Joe Biden

Joe Biden, care se pregătește pentru a cuceri un al doilea mandat ca președinte, vorbea despre strângerea de fonduri.

Un membru al audienție l-a întrerupt și i-a strigat: "În calitate de rabin, vă cer să cereţi imediat o încetare a focului".

"Cred că avem nevoie de o pauză. O pauză înseamnă să dăm timp pentru a scoate prizonierii afară", a declarat Joe Biden.

Ulterior, Casa Albă a clarificat ce a vrut să spună președintele prin ”prizonieri”. El se referea la ostaticii luați de gruparea Hamas.

Citește și: Ziua 27 război Israel-Hamas: Liderul Hamas spune că războiul nu se va încheia până când palestinienii nu își vor obține „independența”

Război în Israel

Război în Israel

[Sursa foto: Profimedia]

Joe Biden: "Eu sunt cel care l-a convins pe Bibi să ceară o încetare a focului pentru a-i scoate pe prizonieri”

Președintele a mai subliniat și aportul pe care l-a avut în gestionarea situației tensionate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"Eu sunt cel care l-a convins pe Bibi (n.r.

- premierul israelian Benjamin Netanyahu) să ceară o încetare a focului pentru a-i scoate pe prizonieri. Eu am fost cel care a vorbit cu (preşedintele egiptean) Sissi pentru a-l convinge să deschidă "uşa", adică punctul de trecere Rafah, în sudul Fâşiei Gaza", a continuat el.

Executivul american a revenit cu precizări și a spus că Joe Biden se referea la recenta eliberare a celor doi ostatici americani din gruparea islamistă palestiniană.

Citește și: O româncă din Gaza cere ajutor disperat autorităților din țară: ” Nu găsesc pâine, nu găsesc lapte pentru fetița mea. Vă rog să-i ajutați pe copiii mei să trăiască”

Război Israel-Hamas

Război Israel-Hamas

[Sursa foto: Profimedia]

Casa Albă solicită ”pauze umanitare”

Casa Albă face apel în continuare la facilitarea unor ”pauze umanitare” pentru ajutoare și evacuări. Instituția a refuzat până în prezent să vorbească despre o încetare a focului, considerând că aceasta nu ar face decât jocul Hamas.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Războiul dintre Israel şi Hamas a ajuns în cea de-a 26-a zi. Lucrurile sunt departe de a se liniști. Armata israeliană lansează în continuare bombardamente în Fâșia Gaza, controlată de Hamas.

Mai sunt și operațiuni terestre foarte ample. Totul ca represalii la atacul sângeros al mişcării islamiste palestiniene din 7 octombrie.

Casa Albă solicită, în continuare ”pauze umanitare” în conflictul dintre Israel și Hamas, pentru a facilita ajutoarele și evacuări. Instituția a refuzat până în prezent să vorbească despre o încetare a focului, considerând că aceasta nu ar face decât jocul Hamas.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si