Tineri, cu masini puternice si prea teribilisti. Asa sunt descrisi cei mai periculosi soferi din Romania, potrivit statisticilor. Adica cei cu varstele cuprinse intre 18 si 24 de ani.

Costin Tatuc, consilier scoala de pilotaj: "Daca au si ei norocul sa promoveze din prima examenul de permis auto vom vedea ca acestia se comporta in trafic ca si cum ar fi oameni cu experienta, atotcunoscatori."

O parte din vina o poarta si instructorii auto, cred autoritatile. 


Sunt peste 5.000 in toata tara si vreo 360 de miii de cursanti.

Sorin Cretu, sef autorizari scoli soferi ARR:  "Paradoxal, deoarece majoritatea scolilor de conducatori auto se vaita in purul stil romanesc ca nu au cursanti."

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Si, uite-asa, se ajunge la o batalie a pretului cel mai mic pentru un curs de conducere. Implicit, asta aduce si o lipsa de interes a instructorului.

Asa arata un impact frontal la doar 15 kilometri pe ora. Este un experiment pe care fostul pilot Titi Aur vrea sa-l prezinte si instructorilor auto, in speranta ca acestia vor reusi sa-si pregateasca mai bine cursantii pentru realitatea de pe sosele.

Titi Aur: "La 30 de kilometri pe ora este dublu, la 60 de kilometri pe ora este de vreo 17 ori mai tare." 01:14:16+ 01:14:28 "Peste 60 la ora toata lumea din masina moare."

O mie de instructori ar putea participa gratuit, anul viitor, la un curs de conducere defensiva. Vor trece atat prin teorie, dar mai ales prin practica.

De altfel, una dintre marile probleme ale soferilor incepatori este ca nu ies din scoli suficient de pregatiti pentru jungla din trafic.

Si asa se ajunge la drame.

Florentin Bracea, seful Politiei Rutiere:  "Sunt vinovati de producerea a 27% din totalul accidentelor rutiere grave." 
Incepand de anul viitor examenul de permis va fi inregistrat video. Mai mult, instructorii care nu vor avea un grad de promovare de cel putin 40% vor ramane fara licenta.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si