##CITAT73##

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Cercetatorul a publicat pe digi24.ro opinia lui referitoare la acest subiect si a subliniat faptul ca un vaccin este mai "util si mai sigur" decat Paracetomolul, iar teama de vaccin a parintilor se bazeaza pe niste mituri, evident, neadevarate.

"Tind să fiu sceptic faţă de măsuri care intervin între părinţi şi libertatea acestora de a îşi creşte copiii cum vor — probabil o consecinţă a ţării mele adoptive. În cazul vaccinării lucrurile diferă totuşi. Minimul de protecţie a copilului pe care statul ar trebui să îl sigure este protejarea copiilor de agresiuni fizice din partea părinţilor şi de refuzul de tratament medical adecvat. Şi refuzul vaccinării este fix refuzul unui tratament medical adecvat. Tindem să ne complacem în privinţa consecinţelor unor astfel de refuzuri, pentru că în general nu cunoaştem personal pe nimeni paralizat de la poliomielită sau care a murit din cauza difteriei — boli combătute eficient de două dintre vaccinurile pe care le vizează proiectul de lege.

"

"Dacă frica de vaccinuri este probabil la fel de veche precum vaccinurile însăşi, frică de autism e mult mai nouă. În 1998 un doctor britanic pe nume Andrew Wakefield a publicat un studiu de calitate foarte slabă (făcut pe numai 12 pacienţi şi cu o metodologie deficitară) care a sugerat că ar putea fi o legătură statistică între un vaccin standard (MMR-vaccinul combinat care protejează împotrivă pojarului, oreionului şi rubeolei) şi incidenţa autismului.
De atunci, s-a dovedit că articolul nu avea numai probleme metodologice, ci autorul chiar falsificase o parte din date. Jurnalul ştiinţific care publicase articolul l-a retras şi lui Wakefield i s-a retras licenţă de a practica medicina.

Diverse studii au analizat milioane de pacienţi (faţă de studiul lui Wakefield, care a analizat 12 oameni) şi au ajuns la concluzia că nu există nicio legătură semnificativă între cele vaccinare şi autism.

" Nu există medicament 100% sigur pe lumea asta. Dacă un medicament e destul de puternic pentru a provoca un efect terapeutic, atunci e destul de puternic pentru a provoca un efect secundar. Întrebarea ar trebui să se pună întotdeauna care e raportul dintre cele două. Aici vaccinurile depăşesc orice prag pe care l-am putea inpune. De exemplu, anual în SUA sunt spitalizaţi zeci de mii de oameni şi în jur de 100 mor accidental de la supradoză de paracetamol (paracetamolul poate provoca daune majore ficatului, mai ales în combinaţie cu alcool). Şi asta pentru un medicament care nu tratează boli şi nu salvează vieţi. Vaccinurile suntmai sigure decât paracetamolul.  

Există o glumă în anumite cercuri de oameni de ştiinţă exasperaţi de obsesia legată de efectele secundare ale vaccinurilor: singurele medicamente sigure pe lumea asta sunt alea homeopate — pentru că nu conţin decât apă şi zahăr, n-au efect asupra bolii, dar nici nu-ţi fac nici rău."

"Părinţilor care refuză să îşi vaccineze copiii le-aş spune în primul rând că este bine că sunt implicaţi în a lua deciziile medicale potrivite pentru copiii lor, dar că,
din păcate, au fost păcăliţi. Maşinăria de propagandă antivaccin, care există pentru a promova cărţile, articolele şi discursurile unora care se îmbogăţesc din asta, este atât de eficientă încât e uneori mai vizibilă decât opinia întregii comunitaţi medicale. Însă asta nu schimbă faptul că vaccinarea este de departe cea mai eficientă măsură medicală din istorie. A îţi vaccina copiii este singura cale responsabilă pentru orice părinte
."


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si