Prezenta unei infectii cu o bacterie E. Coli rara, rezistenta la antibiotice, inclusiv la Colistin, pe care uneori doctorii il folosesc drept ultima arma cand restul antibioticelor esueaza, a fost descoperita la o femeie de 49 de ani din Pennsylvania, informeaza CNN.

Proba a fost trimisa la Centrul Medical Militar National Walter Reed, care a descoperit bacteria in urina. Nu s-au dat alte detalii, inclusiv cum s-a infectat femeia, care nu a parasit Statele Unite in ultimele cinci luni.

 

CDC si departamentul Sanatatii din Pennsylvania s-au mobilizat imediat pentru a investiga cazul si pentru a depista contactele pe care pacientul le-a avut, pentru a vedea daca bacteria s-a raspandit.  

Centrul a anuntat si ca cerceteaza altor posibile cazuri in unitatea medicala in care a fost pacienta. Bacteria a fost identificata insa in cazul altor infectii din afara Statelor Unite, in Europa, Canada si China. Iar un raport sugereaza ca acest tip de infectie duce la moartea a jumatate dintre pacientii ce o prezinta.  

Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat ca rezistenta la antibiotice este una dintre cele mai mari amenintari pentru sanatatea globala in ziua de astazi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si