Ministrul Muncii a declarat dupa sedinta de Guvern ca ordonanta de urgenta elimina inegalitatile din sistemul salarizarii bugetarilor. Prevederile OUG se vor aplica in doua etape, urmand ca o parte dintre acestea sa intre in vigoare la 1 august 2016, urmând ca întreaga grilă de salarizare să fie aplicată din decembrie 2017.

"Prin adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă încercăm să rezolvăm nişte inechităţi strânse de ani de zile", a spus ministrul Muncii, potrivit Mediafax.

Ministrul Muncii a anuntat ca impactul bugetar este de 870 de milioane pentru anul acesta şi de 2,6 miliarde lei pentru anul următor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Paslaru a abordat si problema salariilor mici din sanatate, precizand ca ordonanţa rezolvă inechităţile, egalizează salariile persoanelor încadrate pe aceeaşi funcţie şi acordă un bonus de merit pentru cei care au o activitate deosebită.

El a pus capat zvonurilor potrivit carora si membrii Administratiei Prezidentiale vor beneficia de cresteri salariale. El a declarat ca in textul OUG" nu există vreo prevedere în afara aparatului operativ al ministerelor" din cauză că resursele financiare nu permit aşa ceva.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si