„Va propunem spre dezbatere si desigur, concretizare in urma acestei dezbateri, proiectul 'Romania competitiva'. Am actionat acele butoane care declanseaza, in efect de domino, o serie de alte reforme, fara de care Romania competitiva nu poate exista. In proiect este inclus si pachetul privind debirocratizarea, care sta la baza unui nou mod de organizare a administratiei, si de asemenea pachetul de achizitii publice, care aduce o noua paradigma", a declarat premierul Dacian Ciolos, la prezentarea proiectului "Romania competitiva".

Totodata, premierul a precizat ca pentru a putea face fata provocarilor, e nevoie de o strategie proprie de dezvoltare, iar acest proiect are scopul de a debloca strategii de dezvoltare.

"Transformarea de care avem nevoie nu este numai una administrativa, ci una mult mai profunda, la nivelul mentalitatilor. Esential pentru succesul acestui demers va fi asumarea de valori si principii comune", a subliniat primul ministru.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

„In ultimele decenii, de cele mai multe ori, strategiile noastre au ramas pe hartie, in mare parte, iar deciziile majore de politica economica au fost luate mai mult sau mai putin sub presiunea diferitelor organisme internationale”, a subliniat Ciolos.

Proiectul „Romania competitiva” contine si pachetul de achizitii publice si cel privind debirocratizarea.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si