Tot ce trebuie sa faca este sa introduca numarul de inmatriculare al masinii care transporta lemnul in aplicatie. Daca transportul nu este gasit in sistem, exista posibilitatea ca acesta sa fie ilegal, iar cetateanul trebuie sa sune la 112, iar Politia si Garzile forestiere vor opri transportul si vor verifica documentele insotitoare.

Aplicatia se afla inca o luna in perioada de testare si va fi disponibila doar pentru cei care folosesc Androd.

"Daca sunteti pe o sosea de munte, de exemplu, si vedeti un transport de lemne in fata d-voastra si vreti sa stiti daca transportul este legal sau ilegal, luati numarul masinii, il introduceti in aplicatia de pe telefonul mobil si aplicatia va spune imediat daca codul de transport al lemnului este valid sau nu. Daca codul este valid, vi se afiseaza data validarii, numarul vehiculului, tipul de lemn pe care il transporta si volumul de lemn. Daca codul nu este valid, atunci vi se afiseaza aceasta informatie, nu a fost generat un cod in ultimele 72 de ore pentru numarul auto verificat. Asta inseamna ca exista posibilitatea ca acest transport sa fie ilegal. In aceasta situatie sunati la 112 si de acolo dispecerii trebuie sa anunte Politia si Garzile Forestiere care trebuie sa intervina imediat, sa opreasca transportul si sa verifice legalitatea documentelor", a declarat ministrul Mediului, potrivit hotnews.ro.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Daca cetateanul suna la 112 pentru a afla daca transportul este legal sau nu, acum, prin aceasta aplicatie verifica singur legalitatea transportului si dupa ce constata ca transportul este ilegal, atunci va apela 112. "Este posibil ca un transport sa aiba mai multe coduri valide fiindca se transporta mai multe tipuri de lemn", a mai explicat ministrul.

Aceasta a mai adaugat ca aplicatia va fi imbunatatita pentru ca cei care folosesc aceasta aplicatie sa primeasca si un mesaj prin care sa fie informati cu privire la sesizarea lor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si