In timp ce unii analisti sunt de parere ca cel mai probabil dobanzile vor ramane la avelasi nivel pana la sfarsitul anului, altii se asteapta la o scadere.

„Dobanzile pot cobori mai mult pentru ca si inflaţia con¬ti¬nua sa coboare. Nu ma astept la dobanzi negative nominale fiindca publicul roman nu are mentalitatea de a inghiţi dobanzi negative“ ,explica analistul Dragos Cabat pentru zf.ro.

Pentru un depozit nou de 5.000 lei cu o ma¬turitate de 12 luni, bancile le ofera clienţilor rate ale dobanzii cuprinse intre 0,92% si 2,35% pe an, iar dupa plata diverselor comisioane si taxe un deponent poate castiga intre 38,64 si 98,70 lei, adica un castig cuprins intre 0,77% si 1,97%.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

In acelasi timp pentru un depozit nou deschis de 1.000 de euro tot pe 12 luni, bancile afiseaza dobanzi intre 0,10% si 1,35% pe an, iar dupa plata diverselor comisioane si taxe un deponent poate castiga intre 84 de cenţi si 11,34 euro, adica un castig cuprins intre 0,02% si 0,23%.

Defalcat pe perioada de depunere dobanzile medii la depozitele in lei au fost de 1,08% pe an pentru depozitele cu maturitate de pana intr-un an, 1,72% anual pentru depozitele cu maturitate intre un an si doi ani si de 0,72% pe an pentru depozitele cu ma¬turitate de peste doi ani.

La depozitele existente in lei dobanda me¬die in iunie a fost de 1,29%, atingand un nou minim istoric dupa cel de luna trceuta de 1,32%.

La depozitele existente, populaţia a avut un castig mediu de 1,29% pe an pentru de¬pozitele cu maturitate de pana intr-un an, 1,18% anual pentru depozitele cu maturitate intre un an si doi ani si de 1,79% pe an pentru depozitele cu maturitate de peste doi ani. Depozitele overnight au adus un castig de 0,17% pe an.

In cazul depozitelor deschise in moneda euro, bancile le-au oferit clienţilor o dobanda de 0,41%. Persoanele fizice care au deja economii in moneda unica castiga in medie 0,54% pe an.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si