"Deloc nu s-a facut miere. A fost cel mai dezastruos an al nostru. Anul acesta au fost cheltuieli foarte mari, detin o stuipina mai mare de 350 de familii, cheltuielile au fost undeva la 300 de milioane”, a declarat Iustin Badoi, apicultor.

Zeci de mii de lei au investit apicultorii, anul acesta doar pentru a hrani albinele. Unde mai pui ca impozitele la stat nu tin cont de lipsa mierii iar oamenii trebuie sa mai scoata alti bani din buzunar- pentru fiecare familie de albine cate 20 de lei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Ca si cum nu ar fi de ajuns ca mierea nu s-a facut anul acesta, apicultorii se mai confrunta cu o problema. Albinele mor pe capete din cauza pesticidelor date pe culturile de floarea soarelui si porumb.

"Pesticidele, insceticidele chiar si erbicidele ne-au distrus familiiile de albine, pentru ca fermierii mari inca nu inteleg ca noi trebuie sa ocrotim albina”, spune acesta.

Apicultorii ar vrea ca statul sa le ofere mai mult sprijin financiar mai ales in astfel de situatii. Altfel, multi dintre ei se gandesc serios sa vanda stupii si sa renunte la afacere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si