Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

A fost una dintre cele mai complexe si costisitoare anchete pe care autoritatile le-au desfasurat in Romania, iar rezultatul este doar partial: sotul ei, Cristian Cioaca a fost condamnat pentru lovituri cauzatoare de moarte, insa nici urma de ramasitele femeii.

Mama Elodiei a mers zilele acestea la mormantul gol al fiicei sale, a aprins lumanari si a pus flori. "Este un calvar. Ma gandeasc la ea, oare unde o fi. Am fost la cimitor, am pus flori frumoase, candelute, lumanari".

"Era o persoana plina de viata. O colega deosebita pe care te puteai oricand baza. Am speranta ca macar un oscior din trupul Elodiei sa-l gasim, macar un oscior dupa 9 ani de zile, astfel incat acel mormant pe care doamna Ghinescu l-a amenajat sa nu ramana gol".

Procurorii spun ca noaptea de 29 spre 30 august 2007 este cea in care, pe fondul unor altercatii legate de un posibil divort, Cristian Cioaca si-ar fi lovit sotia, care a si murit.
Mama Elodiei a fost prima care a simtit ca ceva este in neregula.

"Nu pot sa uit acea perioada. Secretara Elodiei m-a cautat la acel moment pentru ca o cautau clientii la birou si nu stia ce sa le spuna. Eu i-am spus ca ar trebui mers la politie pentru ca nu este normal ca Elodia sa nu raspunda la telefon"


Abia pe 6 septembrie 2007, Cristian Cioaca declara disparitia Elodiei, la Politie, chiar in fata colegilor sai de la acel moment, iar declaratia are ca data de inregistrare ziua de 5
septembrie. La sfarsitul lunii, Cioaca este retinut pentru omor calificat, insa propunerea de arestare preventiva este respinsa din lipsa de probe. Pe 8 octombrie, in padurea dintre Rasnov si Poiana Brasov sunt descoperite uniforma de politist si manusile lui Cioaca pline de sangele Elodiei, o sticla de parfum, dar si fotografii cu femeia si micutul Patrick. In patru judete s-au organizat cautari- Brasov, Arges, Covasna si Harghita, insa trupul Elodiei tot n-a fost descoperit.

Cel care a reusit sa descopere noile probe este primul procuror din Romania care a obtinut condamnarea unui criminal in lipsa cadavrelor. Iar istoria s-a repetat si in cazul fostului politist Cristian Cioca. El are de ispasit acum o pedeapsa de 15 ani si 8 luni de inchisoare, contopita mai nou cu un spor de pedeapsa din dosarul in care Cioaca a fost judecat pentru infractiuni informatice. Apropiatii Elodiei spun insa ca, nu este nici pe departe sufficient.

Crina Radu: este dureros ce se intampla, dar asta este justitia din tara noastra. Si vad ca instantele din Pitesti desi ar fi putut sa ii aplice maxzimul sporului de 5 ani, la infractiuni informatice, i-a aplicat doar un spor de 3 ani si iata ca Tribunalul Arges i-a rdus acest spor la 1 an si ceva".






Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si