”Am nominalizat trei persoane care se incadreaza in tipul de oameni pe care ii asteptam la USR si care se potrivesc cu ce asteptam noi la USR. I-am nominalizat pe domnul Ghinea, pe domnul Voiculescu si pe Dacian Ciolos insusi. Mentin asta. Cu cine vorbim, evident, n-o sa va spun. Pentru ca nu e corect fata de cei cu care vorbim”, a spus Nicusor Dan, intr-o conferinta de presa, potrivit News.ro.

Presedintele Uniuii Salvati România spune ca exista discutii cu „cinci, sase ministri” despre o eventuala candidatura la parlamentare din partea USR.

Nicusor Dan nu a vrut sa spuna cine sunt acesti ministri cu care se poarta discutii, ci doar cine nu face parte din profilul candidatului care va reprezenta USR la alegeri.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

”Consider ca nici Vasile Dincu, nici Florin Georgescu nu se incadreaza in notiunea de tehnocrat, asa cum Dacian Ciolos se incadreaza, pentru ca sunt foarte apropiati de PSD”, a spus Dan.

Nicusor Dan, care s-a aflat pe locul doi dupa Gabriela Firea la alegerile locale pentru Primaria Capitalei, ocupa acum un post de consilier general.

El spune ca inca nu stie daca va renunta la acest post in favoarea unui mandat de parlamentar.

”Nu am luat inca decizia. Dar foarte curând o sa o luam, deci probabil ca saptamâna viitoare. Sunt in balanta pentru doua lucruri. Unul, pentru ca am candidat la Consiliul General, bucurestenii mi-au dat mandatul – incercam sa facem aici niste lucruri pentru bucuresteni. (…) Si faptul ca oamenii asteapta o garantie pentru lista de oameni pe care ii propunem in Parlament si una din garantii ar fi ca una dintre persoanele cunoscute din partid sa fie acolo.

Cam astea sunt argumentele intr-o parte si in alta”, a explicat presedintele USR.

Nicusor Dan spune si ca nu va negocia cu partidele politice pentru sustinerea unui premier, ci va negocia programul de guvernare direct cu primul ministru desemnat, insa fara sa solicite posturi de ministri, secretari de stat sau sefi de deconcentrate.

Transformarea Uniunii Salvati Bucurestiul (USB), formatiunea politica inregistrata sub sigla careia a candidat Nicusor Dan la Primaria Capitalei, in Uniunea Salvati România (USR) urmeaza sa fie analizata de judecatorii Tribunalului Bucuresti care vor decide, cel mai probabil luna viitoare, daca sunt indeplinite conditiile legale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si