Sarmanii copii romani care au vazut marea la 15 ani. „Înainte credeam ca se uneste cu cerul si ca restul e doar nisip“
Zece adolescenti din judetul Iasi care au simtit înca din copilarie ce înseamna lipsurile si abuzurile au ajuns la mare prima data anul acesta, la începutul lui septembrie. O parte dintre ei, cei norocosi sa aiba curent electric acasa, au vazut întinderea albastra de apa doar la televizor.
 Altii, care îsi fac si acum temele la lumina lampii, stiau din fotografiile altor copii ca marea este imensa. Pentru ei, sa paseasca pe plaja si sa se balaceasca în apa sarata era doar o fantasma cu care se întalneau în cele mai frumoase vise. Preotul Dan Damaschin, care slujeste la Maternitatea „Cuza-Voda“ din Iasi, le-a îndeplinit visul cu ajutorul donatiilor unor sponsori. „I-am ales pe cei mai batuti de soarta, cei mai abuzati, cei mai nefericiti. Nu reuseam daca nu aveam sprijinul unei companii din Bucuresti. Eu doar i-am echipat cum trebuie înainte sa plece, adica le-am cumparat hainele necesare, pentru ca multi nici pe astea nu le aveau. În rest, toata vacanta a fost oferita de colaboratorii nostri“, a spus parintele Dan Damaschin. Timp de zece zile, cei zece copii au avut parte de o vacanta în statiunea Eforie Nord.

O parte dintre ei, cei norocosi sa aiba curent electric acasa, au vazut întinderea albastra de apa doar la televizor.

Altii, care îsi fac si acum temele la lumina lampii, stiau din fotografiile altor copii ca marea este imensa. Pentru ei, sa paseasca pe plaja si sa se balaceasca în apa sarata era doar o fantasma cu care se întalneau în cele mai frumoase vise.

Preotul Dan Damaschin, care slujeste la Maternitatea „Cuza-Voda“ din Iasi, le-a îndeplinit visul cu ajutorul donatiilor unor sponsori. „I-am ales pe cei mai batuti de soarta, cei mai abuzati, cei mai nefericiti.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Nu reuseam daca nu aveam sprijinul unei companii din Bucuresti. Eu doar i-am echipat cum trebuie înainte sa plece, adica le-am cumparat hainele necesare, pentru ca multi nici pe astea nu le aveau.

În rest, toata vacanta a fost oferita de colaboratorii nostri“, a spus parintele Dan Damaschin. Timp de zece zile, cei zece copii au avut parte de o vacanta în statiunea Eforie Nord.

 

Citeste continuarea pe Adevarul.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si