Horia-Roman Patapievici este un scriitor, fizician, filosof si eseist care a detinut intre 2005 si 2012 functia de presedinte al Institutului Cultural Roman, acolo unde avea un salariu de 60.820 de lei. Sotia lui Patapievici este economist de profesie, fiind ani la rand director economic al Editurii Humanitas. Ulterior, Ioana Patapievici s-a mutat cu serviciul la BNR, unde a devenit consilier, dar si la Monetaria Statului, unde a fost membru al Consiliului de Administratie.

Conform ultimei declaratii de avere a Ioanei Patapievici, completata in iulie 2015, sotia celebrului scriitor incasa 186.039 lei de la BNR si 17.774 de lei de la Monetaria Statului, adica a castigat 203.813 lei pe an, ceea ce inseamna 16.984 de lei pe luna.
In acelasi timp, veniturile sotul ei erau mult mai modeste: 6.096 lei (drepturi salariale Humanitas) si 45.686 de lei (drepturi de autor), adica un total de 51.482 de lei (4.290 de lei pe luna), de patru ori mai mic decat al sotiei! Conform aceleiasi declaratii de avere, familia Patapievici detine doua terenuri in Arges, unul in Dambovita, doua apartamente in Bucuresti, o casa in Arges si o alta in Dambovita. Sotii Patapievici aveau si mai multe conturi bancare, suma totala fiind de aproximativ 150.000 de euro.

 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si