Acesti elevi au si protestat pe holurile scolii pentru ca, spun ei, se tem de comportamentul copilului cu ADHD. "Vrem respect", "Vreau sa fiu protejat" sau "Vreau sa mi se respecte drepturile", sunt cateva dintre pancartele pe care acestia l-au afisat in holurile institutiei de invatamant.

Seful Inspectoratului Scolar Arges, Dumitru Tudosoiu, s-a aratat deranjat de aceasta situatie si el este de parere ca adultii sunt cei care ii instiga pe copii la un astfel de comportament.

"Ma deranjeaza extrem de mult atitudinea pe care o imprima adultii catre odraselele lor. Nu cred ca este corect sa-i invatam pe copii sa nu fie rsponsabili, cuviinciosi", a spus Tudosoiu.

Elevul diagnosticat cu ADHD invata la Scoala Generala numarul 16 de un an si jumatate, iar specialistii care l-au evaluat din punct de vedere psihologic spun ca acesta nu reprezinta un pericol social.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Copilul merge la scoala insotit de unul dintre parinti, care asista la cursuri.

Autoritatile din Arges cauta acum o solutie legala in acest caz. Prefectul judetului, Cristian Soare, a convocat reprezentantii scolii, ai ISJ si DGASPC, dar si medici psihologi la o intrunire pentru a se discuta despre situatia creata.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si