Parca nu se mai opresc cutremurele in Italia. Ultimul seism care a semanat din nou panica a avut loc in aceasta dimineata la ora 7 si 40 de minute. A fost atat de puternic, incat oamenii au fost treziti.

Este ceea ce au gandit sute de oameni pe care seismul puternic i-a trezit. Nici n-au mai apucat sa se imbrace si au iesit desculti, de teama ca nu cumva cladirile sa se prabuseasca peste ei.

Unii au reusit sa se salveze si sa fuga din calea prapadului. Altii au fost surprinsi de daramaturi, astfel ca salvatorii au fost cei care au reusit sa-i aduca intr-un loc sigur.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Care este cel mai bogat candidat la Președinție. Cine are lingouri de aur și ce dar a primit George Simion la botezul copilului- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Magnitudinea anuntata initial de peste 7, a fost revizuita la 6, 6, iar in centrul Romei oamenii si-au strans in graba cateva bagaje si au parasit cladirile afectate serios de seism.

Adancimea la care s-a produs seismul este de doar 10 kilometri, ceea ce ar putea inseamna pagube mult mai mari, decat ceea ce au resusit sa surpinda pana acum in imagini pompierii si jurnalistii.

Zeci de cladiri s-au prabusit, iar o sosea regionala a fost inchisa. Oamenii si autoritatile s-au mobilizat rapid si au venit in ajutorul victimelor. Si Papa Francisc a transmis un mesaj.

Numai in aceasta saptamana, in Italia au avut loc cinci cutremure major, urmate de peste doua mii de replici. Specialistii spun ca toate aceste seisme vin dupa ce o bucata din scoarta terestra cu o lungime de 18 kilometri s-ar fi scufundat cu jumatate de metru.
Seismologii italieni, care au verificat situatia tectonicia dupa cutremurul din Amatrice, soldat cu 300 de morti si pagube importante, au avertizat ca bucata de scoarta se va misca, ceea ce va produce noi seisme.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si