E atata saramura in maruntaiele pamantului, incat gradinile nu mai rodesc. Batrana din imagini are 150 de bidoane in care strange apa de ploaie pentru gaini. Ca sa aiba pentru ea, renunta uneori la paine.

Se spune ca la oamenii saraci nici boii nu trag. Apa de la robinet le-a stricat, in timp, masinile de spalat, la fel instalatiile de la baie si bucatarie.



Apa este distribuita gratis dar si… degeaba. Viceprimarul comunei Corbu  are o solutie pentru locuitori.

Cornel Marin, viceprimar comuna Corbu: Nu este o saramura, este o apa putin sarata. Asa este toata panza freatica din zona. Apa potabila si-o cumpara ca si noi cei din Corbu, la cinci litri, sau la doi litri, fiecare dupa posibilitati.

Cum primesc localnicii asa-zisa solutie a autoritatilor? Ca pe-o gluma nesarata!

Cu patru ani in urma o companie privata a forat puturi si a facut un sistem de aprovizonare a apei, numai al comunei. Dar cine s-ar fi gandit ca din pamant avea sa iasa Marea Neagra?!

Horia Tzutzuianu, presedinte CJC Constanta: "Nu am avut cunostiinta de aceasta problema. Din presa am luat informatia. Am luat legatura cu institutiile abilitate si cu primarul din comuna Corbu.  Din ce a inteles salinitatea apei este ridicata si vom pune la dispozitia locuitorilor o cisterna cu apa, pana vom gasi o solute pentru toti oamenii din sat".

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro



De curand DSP Constanta a trimis o adresa catre primaria Corbu in care a arata negru pe alb faptul ca acea apa nu este buna de consum. Cand s-or rezolva problemele oamenilor, cand n-o mai curge sare la robinet si cand or vedea locuitorii din Luminita… lumina de la capatul tunelului?  Numai timpul ne va spune!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si