Federatia Sanitas cere demisia ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru, pentru afirmatiile ca medicii au fost atraşi într-un "demers abject" "şi fac "jocurile PSD"
Federatia Sanitas i-a transmis o scrisoare deschisa ministrului Muncii în care îi cere demisia, urmare a unei postari a lui Dragoş Pîslaru pe pagina sa de Facebook, în care sustine liderii sindicatului "fac jocul PSD" şi ca regreta ca au fost atrase cadrele medicale în acest "demers abject", scrie Mediafax.
"Consideram ca am urmat toti paşii prevazuti de legislatia în vigoare pâna la declanşarea grevei generale. Şi raspunsul dumneavoastra? Am atras cadrele medicale într-un demers abject şi cerem pomeni, noi, cei care veghem la sanatatea populatiei? Abject este modul în care dumneavoastra tratati angajatii sistemului sanitar şi de asistenta sociala. Abject este ca ati tergiversat luarea unor decizii concrete şi corecte pentru cadrele medicale. Abject este modul în care dumneavoastra mintiti acest popor şi va ascundeti în spatele unor scuze care nu au nici o baza reala.(..) Abject este sa spuneti ca “este ilegal sa creşti salarii cu mai putin de 180 de zile înainte de alegeri” şi tot abject este ca dumneavoastra sa cunoaşteti cererile angajatilor din Sanatate înainte de aparitia de OUG nr. 43 şi sa nu le dati curs", se arata în scrisoarea deschisa adresata ministrului Muncii.
În scrisoarea deschisa, sindicaliştii cer demisia lui Dragoş Pîslaru din functia de ministru al Muncii. Reactia Sanitas a venit dupa ce ministrul a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj privind ilegalitatea grevei de la începutul saptamânii, sustinând ca Sanitas face "jocul PSD".
"Am atentionat de mai multe ori pe liderii Sanitas cu privire la ilegalitatea grevei. Le-am spus clar şi raspicat ca fac jocurile unui PSD care îi va atrage în cloaca specifica, în care încalcarea legii este regula.
Regret ca au fost atrase în acest demers abject cadrele medicale pe care le respect pentru rolul crucial pe care îl joaca în societate. Manevrele de pomana electorala ale PSD/ALDE, de a se folosi de greva pentru a crea aparenta de urgenta şi a justifica încalcarea altei legi, a responsabilitatii fiscal-bugetare, ce precizeaza clar ca este ilegal sa creşti salarii cu mai putin de 180 zile înainte de alegeri, sunt astfel demontate. Din nou realizam de ce sunt importante aceste alegeri- nu pentru a stabili detalii doctrinare de politica publica, ci pentru a trece de la încalcarea flagranta şi repetata a legii la respectarea acesteia, de la captura statului pentru gaşca de partid la o buna guvernare cu respect pentru toti cetatenii, de la coruptie la onestitate", a scris Dragoş Pîslaru pe Facebook.

"Consideram ca am urmat toti paşii prevazuti de legislatia în vigoare pâna la declanşarea grevei generale. Şi raspunsul dumneavoastra? Am atras cadrele medicale într-un demers abject şi cerem pomeni, noi, cei care veghem la sanatatea populatiei? Abject este modul în care dumneavoastra tratati angajatii sistemului sanitar şi de asistenta sociala. Abject este ca ati tergiversat luarea unor decizii concrete şi corecte pentru cadrele medicale. Abject este modul în care dumneavoastra mintiti acest popor şi va ascundeti în spatele unor scuze care nu au nici o baza reala.

(..) Abject este sa spuneti ca “este ilegal sa creşti salarii cu mai putin de 180 de zile înainte de alegeri” şi tot abject este ca dumneavoastra sa cunoaşteti cererile angajatilor din Sanatate înainte de aparitia de OUG nr. 43 şi sa nu le dati curs", se arata în scrisoarea deschisa adresata ministrului Muncii.

În scrisoarea deschisa, sindicaliştii cer demisia lui Dragoş Pîslaru din functia de ministru al Muncii. Reactia Sanitas a venit dupa ce ministrul a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj privind ilegalitatea grevei de la începutul saptamânii, sustinând ca Sanitas face "jocul PSD".

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

"Am atentionat de mai multe ori pe liderii Sanitas cu privire la ilegalitatea grevei. Le-am spus clar şi raspicat ca fac jocurile unui PSD care îi va atrage în cloaca specifica, în care încalcarea legii este regula. Regret ca au fost atrase în acest demers abject cadrele medicale pe care le respect pentru rolul crucial pe care îl joaca în societate. Manevrele de pomana electorala ale PSD/ALDE, de a se folosi de greva pentru a crea aparenta de urgenta şi a justifica încalcarea altei legi, a responsabilitatii fiscal-bugetare, ce precizeaza clar ca este ilegal sa creşti salarii cu mai putin de 180 zile înainte de alegeri, sunt astfel demontate. Din nou realizam de ce sunt importante aceste alegeri- nu pentru a stabili detalii doctrinare de politica publica, ci pentru a trece de la încalcarea flagranta şi repetata a legii la respectarea acesteia, de la captura statului pentru gaşca de partid la o buna guvernare cu respect pentru toti cetatenii, de la coruptie la onestitate", a scris Dragoş Pîslaru pe Facebook.

 

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si