Daniel Prodan a început sa joace fotbal la echipa-fanion a orasului sau natal, Olimpia Satu Mare. În anul 1991, Prodan si-a facut debutul la echipa mare a Olimpiei. Dupa doua sezoane în care a evoluat pentru echipa satmareana, Daniel Prodan a facut cel mai important pas al carierei sale, prin venirea la Steaua. Din anul 1993 si pâna în 1997, el a evoluat la formatia militara.

A câstigat nu mai putin de cinci titluri de Campion al României cu Steaua si a debutat pe 2 iunie 1993, la Kosice, împotriva Cehoslovaciei.

România avea sa piarda cu scorul de 5-2, însa la sfârsitul campaniei de calificare avea sa se califice la Campionatul Mondial de Fotbal din Statele Unite ale Americii din 1994. Daniel Prodan a fost selectionat de catre antrenorul Anghel Iordanescu în lotul pentru acest Turneu Final.

Daniel Prodan avea sa bifeze toate minutele disputate de catre nationala tarii noastre la Mondial, jucând în meciurile cu Columbia, Elvetia, Statele Unite ale Americii, Argentina si Suedia. Dupa turneul final, pe 12 noiembrie 1994, avea sa marcheze primul sau gol la echipa nationala, în meciul cu Slovacia, si ce gol, un gol decisiv, care a asigurat victoria României cu 3-2.

S-a retras din nationala dupa meciul cu Ungaria, din preliminariile Mondialului din 2002, meci câstigat de România cu 2-0. A mai evoluat la FC National, echipa la care si-a încheiat cariera de jucator, cu o pauza în care a evoluat la Messina în 2002.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Un alt gol spectaculos marcat de Daniel Prodan a fost si cel din meciul Steaua- Glasgow Rangers din anul 1995, care s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru stelisti.

Daniel Prodan este primul component al "Generatiei de Aur" care a plecat mai devreme dintre noi. Fostul fundas a suferit un infarct la varsta de 44 de ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si