Magistratii Judecatoriei Urziceni au condamnat-o pe Ana Ioan, medic ginecolog la Spitalul Municipal Urziceni, la finalul unui proces care a durat 11 luni, la un an de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de trei ani. Aceasta a fost gasita vinovata pentru faptul ca, in urma cu trei ani, o fetita nascuta la maternitatea spitalului din Urziceni a suferit o paralizie de plex brahial, ca urmare a asistentei medicale pe care mama a primit-o la nastere si care a fost asigurata de catre medicul in cauza, scrie news.ro.

Conform sentintei publicate pe

portalul instantelor de judecata, Ana Ioan este obligata sa plateasca familiei copilului 10.000 de euro daune materiale si 50.000 de euro daune morale, in solidar cu Spitalul Municipal Urziceni si cu societatea Astra Asigurari, la care medicul avea incheiata o polita de asigurare.

Sentinta nu este definitiva si poate fi atacat cu apel.

Ana Ioan a fost trimisa in judecata, in luna ianuarie a acestui an, de catre procurorii de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Urziceni.

Conform anchetatorilor, ca medic principal obstetrica si ginecologie in cadrul Spitalului Municipal Urziceni, Ana Ioan a acordat in perioada 26- 31 ianuarie 2013 asistenta medicala de specialitate une itinere in vârsta de 18 ani, care la internare prezenta simptomele declansarii nasterii.

”Prin conducerea neadecvata a travaliului si nerespectarea standardelor comune recunoscute de comunitatea medicala a specialitatii, nou-nascutul a suferit o vatamare corporala grava. Din actele de urmarire penala a rezultat existenta unei culpe medicale care s-a obiectivat in neefectuarea unor acte si/sau proceduri obligatorii in raport cu situatia pacientei: incadrarea corespunzatoare a sarcinii in categoria de
risc, efectuarea unui set minim de investigatii la internare, nedirijarea corespunzatoare a travaliului etc”, precizau anchetatorii intr-un comunicat dat publicitatii la momentul trimiterii in judecata a medicului.

Conform aceleiasi surse, rapoartele medico-legale au concluzionat ca fetita nascuta sub indrumarea medicului Ana Ioan are o paralizie obstetricala de plex brahial drept ”consecinta asistentei medicale la nastere de care mama a beneficiat la Spitalul Municipal Urziceni”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si