Dupa respingerea cererii de reexaminare si declararea ei ca fiind constitutionala, presedintele era obligat sa o promulge in termen maximum 10 zile. Iohannis a promulgat legea exact in ultima zi in care era obligat, legal, sa o faca.

Deputatii au respins, pe 28 decembrie, in sedinta de plen, cererea presedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a proiectului de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, cu 174 de voturi pentru respingere, o abtinere si 85 de voturi impotriva.

Camera Deputatilor este for decizional la acest proiect.

Inaintea votului, deputatul PNL Raluca Turcan a afirmat ca, in cazul in care legea privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale va fi adoptata, viitorul Radioului si Televiziunii Publice va fi unul incert.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, la randul sau, ca Parlamentul nu poate lasa in nesiguranta Radioul si Televiziunea Publica prin eliminarea taxei radio-tv. Deputatul UDMR a sustinut ca proiectul de lege trebuia trimis si la Comisia de Cultura pentru raport.

Propunerea UDMR de retrimitere a proiectului de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale la comisia de specialitate a fost respinsa cu 87 de voturi “pentru” si 132 “impotriva”.

Deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat, de la tribuna plenului, ca “se plateste o taxa care duce la aberatii”, iar deputatul PMP Robert Turcescu a precizat ca „refacerea stratului de credibilitate pentru foarte multe dintre mijloacele de informare in masa din Romania ar trebui sa plece de la Societatea Romana de Radio si Societatea Romana de Televiziune”.

Comisia a adoptat raportul de respingere a cererii de reexaminare cu amendamentul intrarii in vigoare a legii la data de 1 a primei luni de la publicarea in Monitorul Oficial, amendamentul fiind formulat de presedintele Comisiei de buget, deputatul

PSD Viorel Stefan.

Intre taxele nefiscale care sunt eliminate de aceasta lege se regasesc: taxa de timbru de mediu pentru autovehicule, taxe la registrul comertului, taxe consulare si de cetatenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio-tv, taxa suplimentara pentru eliberarea pasaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Nationala de Pensii.

Sursa: News.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si