Chit ca trebuie sa iesiti cu masina pe viscol si ger, chit ca o tineti in parcare ar fi bine sa urmati sfaturile specialistului. Vreti ca totul sa mearca ca pe roate, nu-i asa?

Sorin ene, vicecampion european la drift: „cand ajungeti acasa seara, nu trageti frana de mana. riscam sa se blocheze pana dimineata ca se anunta temperaturi scazute”.

Daca totusi ati facut-o „incercam usor sa miscam masina in fata sau in spate fara a interveni cu fel si fel de lichide calde”, explica specialistul.

Spuneti NU apei calde pe masina!

„Este contraindicat sa turnam apa fiarta pe geamuri. Se creeaza acel soc termic si riscam sa spargem parbrizul”.

Daca ramaneti blocati, sa nu va treaca idei nastrusnice prin cap! „hai sa dezumflam rotile, hai sa le mai umflam. Nu, nu as recomanda asa ceva”, mai spune acesta.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Tot la categoria asa NU!

Sorin ene, vicecampion european la drift: "Nu trebuie masina spalata in aceste conditii meteo. Riscam sa o deschidem foarte greu sau sa rupem clantele usilor”.

Ce trebuie totusi sa aiba orice sofer la el?

Daca plecati prin oras, trebuie pastrata o distanta mai mare ca de obicei. In caz de derapaj trebuie sa ne panicam sa bruscam masina.

Sa nu bruscam directia, sa nu bruscam volanul. cu atat mai mult sa nu franam brusc.

Daca plecati in afara orasului, starea drumului daca se poate circula pe el. Sistemul de ventilatie sa fie foarte bine pus la punct, lichidul parbrizului sa fie unul de calitate.

Iar daca derapati…

Sorin ene, vicecampion european la drift: „viraj de stanga, accelerez, am dat drumul directiei, vedeti. Volanul pleaca dupa care il prind cand am simtit ca masina isi reia atrasa”.

Drum bun, va dorim!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si