Spre exemplu, intr-o tara micuta din Oceania, in Vanuatu, presedintele Parlamentului a facut niste lucruri ireale intr-un timp extrem de scurt.

Marcellino Pipite a fost condamnat alaturi de alti 13 parlamentari pentru fapte de coruptie. Ei sunt acuzati ca au luat mita 35 de milioane de vatu (peste 270.000 de euro) pentru a vota in favoarea unei motiuni de cenzura inaintata de opozitiei.

Pipite s-a autogratiat

Ei bine, in loc sa mearga la puscarie, Pipite s-a autogratiat. Cum a fost posibil? Simplu. Presedintele din Vanuatu era plecat din tara, iar Pipite a preluat intermiar functia si atributiile presedintelui, asa ca a semnat decretul de gratiere pe numele sau si al celorlalti 13 condamnati. Mai mult, el l-a demis si pe avocatul poporului. "Am facut asta pentru mentinerea stabilitatii in Guvernul Republicii Vanuatu. Vrem pace, vrem unitate, vrem ca afacerile sa prospere", a spus el.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

La intoarcerea in tara, presedintele in functiune din Vanuatu, Baldwin Lonsdale, acesta a tunat de nervi si a promis ca va lua masuri impotriva presedintelui Parlamentului. "Nimeni nu este deasupra legii", a explicat acesta.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si