Potrivit ziarului local Graiul Salajului, barbatul a ramas sa creasca singur doi copii mici, de 11 si 13 ani, cu un venit de 700 de lei, pe care il castiga lucrand ca cioban.
Era singurul din familie care lucra, iar sotia sa, care a incetat de viata la 42 de ani, a fost rapusa la pat de o boala incurabila.
Episcopia Salajului a anuntat ca a inceput o ancheta disciplinara in ceea ce il priveste pe preotul din Zimbor.
„In urma acestei anchete, daca va fi gasit vinovat, preotului paroh Rusalim Durnea, in calitate de presedinte al Consiliului Parohial, i se va aplica o masura disciplinara, conforma cu Statutul si Regulamentele Bisericii Ortodoxe Romane.
Facem precizarea ca oficierea serviciilor religioase in Biserica nu este conditionata de obligativitati pecuniare din partea solicitantului crestin.
Totusi, benevol, prin hotararea Consiliului Parohial si aprobarea Adunarii Parohiale, avand in considerare realitatile sociale particulare ale fiecarei comunitati parohiale, pot fi incasate in cuantumul fixat, sume pentru serviciile religioase stabilite de unitatea de cult prin organismele abilitate, sume ce sunt folosite in intretinerea lacasurilor de cult, plata utilitatilor, activitati culturale si filantropice, precum si pentru completarea salariilor personalului deservent.
Regretand cele intamplate, pentru a veni in sprijinul familiei Aghiresan, Episcopia Salajului a dispus restituirea taxei de cult incasata de Parohia Zimbor si a initiat prin Sectorul Social o actiune de ajutorare a acestei familii in saptamana urmatoare”, au transmis reprezentantii Episcopiei Salajului.
Jurnalistii de la Graiul Salajului mai spun ca,in ultima perioada, primaria din Zimbor si mai multi sateni au ajutat familia Arghisan cu materiale de constructii, bani, alimente si lemne de foc.

Potrivit ziarului local Graiul Salajului, barbatul a ramas sa creasca singur doi copii mici, de 11 si 13 ani, cu un venit de 700 de lei, pe care il castiga lucrand ca cioban.Era singurul din familie care lucra, iar sotia sa, care a incetat de viata la 42 de ani, a fost rapusa la pat de o boala incurabila.

Episcopia Salajului a anuntat ca a inceput o ancheta disciplinara in ceea ce il priveste pe preotul din Zimbor.

„In urma acestei anchete, daca va fi gasit vinovat, preotului paroh Rusalim Durnea, in calitate de presedinte al Consiliului Parohial, i se va aplica o masura disciplinara, conforma cu Statutul si Regulamentele Bisericii Ortodoxe Romane.Facem precizarea ca oficierea serviciilor religioase in Biserica nu este conditionata de obligativitati pecuniare din partea solicitantului crestin.Totusi, benevol, prin hotararea Consiliului Parohial si aprobarea Adunarii Parohiale, avand in considerare realitatile sociale particulare ale fiecarei comunitati parohiale, pot fi incasate in cuantumul fixat, sume pentru serviciile religioase stabilite de unitatea de cult prin organismele abilitate, sume ce sunt folosite in intretinerea lacasurilor de cult, plata utilitatilor, activitati culturale si filantropice, precum si pentru completarea salariilor personalului deservent.Regretand cele intamplate, pentru a veni in sprijinul familiei Aghiresan, Episcopia Salajului a dispus restituirea taxei de cult incasata de Parohia Zimbor si a initiat prin Sectorul Social o actiune de ajutorare a acestei familii in saptamana urmatoare”, au transmis reprezentantii Episcopiei Salajului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Jurnalistii de la Graiul Salajului mai spun ca,in ultima perioada, primaria din Zimbor si mai multi sateni au ajutat familia Arghisan cu materiale de constructii, bani, alimente si lemne de foc.

FOTO: graiulsalajului.ro

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si