Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanta, vineri, Directia Sanitara Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor Constanta a transmis o adresa catre Prefectura privind suspiciunea a zece cazuri de gripa aviara la pasari din doua gospodarii din localitatea Almalau, comuna Ostrov, scrie news.ro.

Centrul Local de Combatere a Bolilor la animale s-a intrunit in şedinta de urgenta pentru a dispune luarea unor masuri pentru a impiedica raspandirea acestei boli.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

“Pana la confirmarea sau infirmarea focarului de boala, se vor aplica masurile de combatere stabilite prin Planul de masuri care se impune pentru prevenirea şi neutralizarea cazurilor de influenta aviara. Ca masura suplimentara, DSVSA Constanta a decis uciderea pasarilor din cele doua exploatatii non-comerciale in care a fost declarata suspiciunea de influenta aviara”, se arata in comunicat.
 

Autoritatile publice locale vor dispune masurile necesare pentru popularizarea şi informarea

localnicilor care au pasari pentru prevenirea raspandirii bolii.

Pana la aparitia acestor suspiciuni, in judetul Constanta fusesera confirmate 35 de cazuri de gripa aviara, toate la pasari salbatice.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si