Comisia de cercetare a averilor de la Curtea de Apel Bucuresti a admis, saptamana trecuta, cererea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) de confiscare de la Serban Bradisteanu, seful Sectiei de chirurgie cardiaca de la Spitalul Floreasca, a sumelor de 3.595.333 de euro si 414.000 de dolari, decizia urmand sa fie comunicata instantei, cu propunere de confiscare a acestei sume din averea medicului. ANI ceruse instantei, pe 15 septembrie 2008, confiscarea sumei de aproximativ patru milioane de euro de la medicul Serban Bradisteanu, bani care ar fi fost obtinuti in perioada 2000-2004, cand acesta a fost senator PSD.

De altfel, Bradisteanu fusese pus sub invinuire pe 4 mai 2006, de catre DNA, fiind acuzat de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma calificata. Procurorii au stabilit ca medicul a cauzat un prejudiciu in dauna Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) in valoare de 9.169.606 de euro, prin cumpararea de echipamente medicale nefolositoare in urma unei licitatii trucate. Pe 26 iunie 2006, procurori au instituit sechestru pe bunurile imobile ale lui Bradisteanu: un teren si o vila din Ciolpani, estimate la 425.000 de euro, o garsoniera estimata la 62.000 de euro si o vila din centrul Bucurestiului si terenul aferent, a caror valoare a fost stabilita la 1.100.000 de euro.
Vila lui Bradisteanu, din zona Dorobanti, este cea mai valoros bun imobiliar al lui Bradisteanu. Casa a fost ridicata in 1926 de un celebru architect al epocii, Roger Bolomey, care mai ridicase cateva case in Bucurestiul interbelic. In acea perioada, casa era cunoscuta drept “Villa Didina”.

 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si