Ahmad Al-Shamri, un tanar din Arabia Saudita, a publica mai multe clipuri video pe conturile sale in care anunta ca renunta la islam si la profetul Mohamed.

Tanarul a fost arestat sub acuzarile de ateism si blasfemie si a fost condamnat la moarte in februarie 2015. Al-Shamri a depus apoi doua apeluri, in care apararea sa a incercat inclusiv sa invoce nebunia temporara. Avocatii tanarului au sustinut ca acesta se afla sub influenta drogurilor si a alcoolului si ca nu era pe deplin constient de ce spune.

insa tanarul a pierdut ambele procese, iar acum a fost definitiv condamnat la moarte pentru apostazie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Legea stricta din Arabia Saudita prevede ca orice persoana care renunta la islamism va fi pedepsita dur, iar un decret al Regelui Abdullah defineste ateii drept teroristi, potrivit unui raport al Observatorului pentru Drepturile Omului.

Cu toate acestea, Arabia Saudita face parte dintre membrii Consiliului pentru Drepturile Omului, din cadrul Natiunilor Unite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si