Era inca in creierii noptii cand primii politisti imbracati in civil se urcau in tren. Se intampla pe la Focsani. Iar pana sa ajunga garnitura in Gara de Nord tot personalul era deja luat la intrebari.

"De ce v-au oprit aici? Ce v-au spus?

Nu stiu, nu mi-au spus nimic.

Si tigarile alea ale cui sunt, atunci?

Eu nu stiu."

Omul din imagini este seful de tren. Dar banuit ca ar fi si capul rautatilor. Caci fara stirea lui e greu de crezut ca s-ar fi putut ascunde atat de multe tigari.

Cand vine vorba de ingeniozitate se pare ca acesti contrabandisti au avut din plin. Spre exemplu, au folosit inclusiv toaleta acestui tren. E un spatiu extrem de stramt aici. Practic, acest capac era ridicat, iar tigarile, inca mai exista aici un pachet, erau ascunse aici, in acest spatiu. Asa au reusit sa aduca o suta de mii de tigarete in Romania, in aceasta noapte.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Si asta nu e tot. Suspectii mai doseau tigarile si in gurile de ventilatie, pe care le sigilau apoi cu nituri noi-noute. Ba le dadeau si un strat de vopsea. Asa ca anchetatorii au fost nevoiti sa intoarca pe dos vagoanele pentru a gasi prada.

"Deci nu stiti cum au ajuns atatea tigari in trenul asta.

Nu stiu…

Tigarile alea ale cui sunt, stiti?

Eu nu stiu, nu stiu.
Si pe dumneavoastra, atunci, de ce v-au oprit?

Eu nu stiu nimic.
Dar stiti, se mai face contrabanda cu trenul asta? Tigari ati vazut vreodata?

Nu, nu, eu nu stiu."

Cu "nu" pe buze si umeri ridicati la fiecare intrebare, controlorii basarabeni au ajuns sa fie ei cei verificati.

"Poti sa ne spui de ce te-au retinut aici? Ai facut contrabanda cu tigari sau ati facut dumneavoastra?
Nu, n-am facut.
Si tigarile cum au ajuns, atunci, in tren?
Nu stiati de o suta de mii de tigari?"

Si a fost nevoie si de ceva saci pentru ca cele peste 5.000 de pachete de tigari sa fie stranse la un loc. Iar la final tot suspectii au fost cei care i-au carat.

"Hai, luati cate un sac, nu va uitati. Nu le-ati adus voi? Cate un sac, asa. La spinare cu el."

Reteaua se pare ca functiona cu succes de ceva timp.

Si alimenta nu doar pietele din Bucuresti, ci si aproape toate orasele de pe traseu.

Roxana Vasile, purtator de cuvant IPJ Ilfov: "Cu alte ocazii politistii au depistat mai multi indivizi care colectau tigarile de pe camp, dupa ce controlorii de tren le aruncau intre localitati, inainte de intrarea in Bucuresti."

La un pret mediu de 10 lei pe piata neagra, contrabandistii ar putea spune ca au pierdut o mica avere: marfa confiscata valoreaza aproximativ 70 de mii de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si