Barbatul spune ca totul a fost cauzat de un meteorit ale carui bucati le-ar fi descoperit ulterior la el in gradina Ionut Craciun (31 de ani) este un localnic din Lopatari in curtea caruia ar fi cazut precum ghiulelele doua bucati de meteorit.

Tanarul, de profesie angajat la o firma de transport de paine, sustine ca le-a descoperit pe 8 ianuarie 2015, a doua zi dupa explozia care a zguduit muntii si a luminat toata valea in miez de noapte.

Ionut povesteste ca in jurul uneia dintre bucati zapada se topise, din cauza caldurii generate de piatra incinsa in frecarea cu aerul.

Cealalta piatra ar fi aterizat in gradinita amenajata ca atelier, iar pe ea au ramas lipite o bila de rulment, cazuta de pe bancul de lucru, si bucati de pietricele de pe jos. Asta este dovada, spune Ionut, ca temperatura atinsese punctul de topire cand a atins pamantul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Omul este convins ca rocile negre, extrem de grele, sunt primul pas spre descifrarea misterului de acum doi ani. in noaptea de 6 spre 7 ianuarie 2015, la ora 3.00, localnicii din Muntii Buzaului au asistat la un fenomen extrordinar: in plina noapte, un obiect a luminat pentru cateva secunde cerul, prabusindu-se cu o viteza uimitoare.
La Lopatari, satenii au fost treziti din somn de zgomotul foarte puternic.

„Toata lumea a simtit explozia de atunci, care a avut cea mai mare intensitate aici la Lopatari. S-au spart si geamuri de la socul de atunci.

Sunt aproape sigur ca aici au cazut bucati din meteorit. Pe prima dintre bucati am gasit-o in gradina din spate, unde mai cultivam si noi cate ceva. Avea zapada topita in jurul ei. Pe cealalta am gasit-o mai tarziu, langa atelier. Le-am pus intr-o cutie si nu am stiut ce sa fac cu ele. Dar nici nu m-a intrebat careva de ele“, spune Ionut Craciun.

Citeste continuarea pe Adevarul.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si