Parlamentarul PSD Botosani a declarat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca masurile de stimulare a angajarii tinerilor vor fi incluse intr-un act normativ aflat in lucru la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale (MMJS).

"In cadrul MMSJ s-a constituit un grup de lucru pentru elaborarea unui proiect de lege de completare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea fortei de munca. Actul normativ respectiv va contine dispozitii specifice privind modalitatile de acordare, finantare si implementare a masurii prevazute in programul Primul salariu.

Pana in prezent, in cadrul grupului de lucru a fost elaborat un prim draft ce urmeaza a fi asumat de catre MMSJ, impreuna cu estimarea impactului financiar asupra bugetului asigurarilor pentru somaj. Potrivit Programului anual de lucru al Guvernului pentru 2017, termenul de realizare al proiectului de lege mentionat este stabilit pentru sfarsitul trimestrului II 2017", se arata intr-un document pe care parlamentarul PSD l-a primit de la MMJS.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Razvan Rotaru a subliniat ca promovarea pachetelor de programe sociale fac parte din programul de guvernare al PSD.

"PSD a promis in campanie ca va lua masuri pentru cresterea sanselor tinerilor sa aiba un loc de munca stabil si bine platit, astfel incat sa-si formeze o familie in Romania si nu sa plece la munca in strainatate.

Ne tinem de cuvant si punem in aplicare toate proiectele prin care tinerii din fiecare zona a tarii sa se poata dezvolta atat din punct de vedere profesional, cat si personal. Programul Start-up-Nation a demarat de cateva zile, alocarea la fondul de burse s-a majorat de 2,5 ori de la 83 lei/luna la 201 lei/luna, a fost adoptat programul prima chirie, iar acum urmeaza aprobarea masurilor pentru intrarea pe piata muncii a tinerilor cu studii superioare", a mai adaugat Razvan Rotaru.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si