Parintii lui Lucas, originari din Beveren, in apropiere de Anvers, credeau ca micutul sufera de intoleranta la lactoza si gluten.

Fara a consulta un doctor, l-au hranit cu  "lapte" de porumb, orez, ovaz, quinoa  sau hrisca.

"Sunt responsabili pentru moartea micului lot copil, pentru ca, intentionat, nu au consultat un doctor", a declarat presedintele tribunalului.

Parintii copilului- flexitarieni, respectiv vegetarieni flexibili in practicile alimentare- si care au un magazin de produse bio, au considerat ca laptele praf nu este destul de hranitor si, de la 3 la 7 luni, l-au hranit exclusiv cu

lapte vegetal. Timp de patru luni, au alternat laptele de porumb, orez, ovaz, quinoa  sau hrisca.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In noaptea de 6 iunie 2014, copilul a inceput sa vomite atat de mult incat parintii au decis sa-l duca cu masina la un doctor homeopat care se afla la o ora distanta de mers cu masina. Acesta i-a trimis la urgente, insa micutul nu a mai rezistat.

In ziua mortii, copilul nu cantarea decat 4,3 kilograme. Dupa autopsie, s-a stabilit ca micutul a murit din cauza deshidratarii si a malnutritiei.

Parintii spun ca au incercat sa face ce e mai bine pentru copilul lor. Mama a declarat, in lacrimi, in fata magistratilor, ca, daca ar fi stiut atunci cum vor decurge lucrurile, "poate ar fi consultat un medic mai devreme". "Dar sa fim acuzati de refuz deliberat de hranire, nu pot accepta. Ma sculam si de patru ori pe noapte pentru a-mi hrani copilul", a spus ea. Aceasta a explica ca a fost nevoit sa opreasca alaptarea la san dupa trei luni deoarece nu mai avea destul lapte.

"Noi nu am facut nimic rau si am facut tot ce stiam mai bine pentru a ne ingriji copilul", a spus si tatal.

Sentinta tribunalului vine in aceeasi zi in care Curtea de Justitie a UE a decis ca produsele vegetale precum "lapte de soia" sau de tofu nu pot folosi in numele lor cuvantul "lapte" sau "branza", care sunt rezervate pentru produse de origine animala.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si