La operatiune au participat pompieri, dar si voluntari de la HRT (Hellenic Rescue Team).

Primii care au ajuns la el au fost pompierii greci, cei care i-au acordat romanului si primul ajutor.

Citeste si: ANAF scoate la licitatie o cladire inclusa in topul hotelurilor bantuite

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Starea de sanatate a alpinistului era una buna, asta datorandu-se faptului ca el detinea echipament adecvat, dar avea si provizii, lucru ce l-a ajutat sa ramana in viata inca de sambata seara. El a fost gasit extrem de obosit si putin deshidratat.

Echipa de salvare a fost ajutata de catre 11 voluntari greci de la Hellenic Rescue Team, oameni care au experienta in astfel de situatii, omaeni din Salonic si Kozani.

Echipa de voluntari a fost alarmata imediat, dupa ce au primit un telefon de ajutor Sambata seara si au fost anuntati in in zona Muntilor Olimp a ramas captiv un alpinist.

In seara respectiva, echipele de salvare s-au luptat cu vremea extrem de capricioasa, dar nu au reusit sa ajunga la alpinistul roman, fiind nevoiti sa se intoarca pentru propria lor siguranta. De sambata seara, salvatorii au tinut contactul in permanenta cu alpinistul prin intermediul telefoanelor.

Dupa mai multe actiuni esuate si ale pompierilor, dar si ale voluntarilor, aseara, alpinistul roman a fost salvat si adus in siguranta la poalele muntilor, se specifica intr-un comunicat de presa al celor de la HRT, voluntarii care au ajutat la recuperarea romanului. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si