Din primele cercetari se pare ca boala a fost contractata de la un parinte, intors de curand din strainatate. "Factorul care a determinat raspandirea epidemiei a fost un cetatean roman plecat in Germania. Am fost sesizati de autoritatile germane. Am fost si am facut o ancheta epidemiologica in familie si am testet toti contactii si a iesit  unul din copii dintr-o clasa 1-4", a declarat Mioara Comana, director DSP Teleorman.

Cei de la Inspectoratul Scolar impreuna cu Directia de Sanatate Publica au luat masuri de prevenire. "Au avut loc dezinfectii si scoala urmeaza sa fie inchisa vineri pentru acelasi motiv", a declarat Valeria Gheorghe, inspector scolar general.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Peste 700 de elevi invata la Scoala "Mihai Eminescu" din Rosiorii de Vede si toti au fost testati pentru depistarea tuberculozei.

Dintre cei depistati cu boala, trei sunt internati intr-un spital din Bucuresti, iar ceilalti noua au fost externati pentru ca medicii au stabilit ca virusul este inactiv si nu mai poate fi transmis. Micutii sunt in continuare sub tratament. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si