Daca vrei ca si muraturile tale sa iasa perfecte in acest an, atunci trebuie sa tii cont de cateva recomandari esentiale simple, pe care marii bucatari le urmeaza indeaproape.

Cate gospodine, atatea retete de

muraturi, insa cea mai sanatoasa este fermentarea acido-lactica naturala, care presupune ca fructele sau legumele sa fie puse in apa cu sare. Microflora din ele transforma glucidele in substante biologic active, benefice pentru sanatate. Muraturile sunt astfel, o sursa execlenta de vitamine si acid lactic.

Iata de ce trebuie sa tii cont daca vrei sa obtii muraturile perfecte, ferme si crocante:

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

1. Sarea, foarte importanta. Muraturile nu pot fi obtinute cu orice tip de sare. In niciun caz nu trebuie sa adaugi sare iodata, deoarece se vor strica. Cumpara sare speciala pentru muraturi.

2. Adauga condimente. Condimentele nu au doar rolul de a da savoare muraturilor. Acestea impiedica bacteriile rele sa se inmulteasca si sa strice muraturile. Este obligatoriu sa adaugi hrean, usturoi, seminte de mustar si marar uscat.

3. Atentie la borcan! Borcanul in care pui muraturile trebuie sa fie curat si dezinfectat, iar capacul trebuie sa se inchida etans. Altfel, risti ca muraturile tale sa iasa moi sau chiar sa se strice.

4. Adauga fire de hrean

Sursa: culinar.bzi.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si