Ding Ding, ajuns la varsta de 29 de ani, sustine ca succesul sau se datoreaza mamei lui, care a avut rabdarea si devotamentul de a-l ajuta sa depaseasca toate obstacolele, noteaza South China Morning Post.

Ding a fost la un pas de a muri chiar la nastere, in 1988, din cauza unor complicatii. A supravietuit, insa a ramas cu paralizie cerebrala. Doctorii i-au sugerat mamei sale, Zou Hongyan, sa renunte la copil, spunand ca nu va putea sa-l salveze.

Daca va trai, atunci va avea probleme locomotorii sau va avea o inteligenta redusa.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Care este cel mai bogat candidat la Președinție. Cine are lingouri de aur și ce dar a primit George Simion la botezul copilului- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Pana si tatal copilului a fost de acord cu medicii, crezand ca micutul va fi o povara pentru ei intreaga viata. Insa Zou a crezut pana in ultima clipa in salvarea lui si a divortat de sotul ei.

Zou a avut mai multe locuri de munca si a primit ajutor din partea familiei pentru a putea sa ii ofere totul lui Ding. L-a dus la reabilitare, a invatat cum sa ii maseze muschii, iar in timpul liber il invata tot felul de lucruri si faceau jocuri de inteligenta impreuna. L-a invatat inca de mic sa depaseasca dizabilitatile.

„Nu voiam sa se simta rusinat pentru problemele pe care le avea.

Avea multe dificiente care il puneau intr-o pozitie inferioara, insa nu m-am lasat pâna nu a reusit sa le depaseasca”, povesteste Zou Hongyan. „Pentru ca avea abilitati inferioare in multe domenii, am fost destul de stricta cu el, astfel incât sa munceasca indeajuns de mult pentru a-si putea depasi propriul handicap”, a adaugat ea.

Tanarul a terminat Universitatea de Stiinte si Inginerie in 2011, apoi s-a inscris la un Master in Drept. Dupa ce a lucrat doi ani, Ding a vrut sa isi continue studiile si a fost admis la Universitatea Harvard din SUA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si