Ca-n povesti arataa in aceasta dimineata cabana Balea Lac. Abia am trecut de mijlocul lunii noiembrie,  si aici zapada  s-a asternut ca-n plina iarna.

Aproape jumatate de metru masoara deja stratul de omat, iar tabloul  e completat  de temperaturi  scazute. Minus 7 grade Celsius au indicat termometrele de la Balea astazi.

Daca vi s-a facut pofta de o plimbare, atunci trebuie sa stiti ca aici se poate ajunge doar cu telecabina, pentru ca Transfagarasanul ramane inchis pana vara viitoare.

Viorica Dima, meteorolog: "In zona montana vantul este un pic mai agitat si, coroborat cu ninsoarea, s-ar putea ca la creasta sa dea un aspect de viscol."

Mult mai jos fata de Balea, vremea e in antiteza. Mult mentionatul ciclon Peter, care ar fi trebuit sa dea Romania peste cap, n-a mai ajuns pana aici. S-a pierdut undeva pe drum si asta nu e singura noutate.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Viorica Dima, meteorolog: "De joi, practic, vremea intra intr-un proces de incalzire"  "Temperaturile mai cresc cu 3-4 grade fata de aceste norme. Cel mai cald, undeva in jurul a 15 grade, undeva spre sfarsitul saptamanii, in partea de sud-vest a tarii."

Schimbarea de temperatura nu va aduce, insa, doar lucruri bune.

Viorica Dima, meteorolog: "O data cu acest aport de aer mai cald va deveni, cel putin in cursul noptilor si al diminetilor, practic fenomenul meteorologic de interes in a doua jumatate a saptamanii.

Deci ceata noaptea si dimineata."

"Vestea buna e ca vom mai avea parte de culorile tomnatice o perioada destul de lunga de timp. Cea proasta e ca garderoba de iarna nu mai e un moft, e un necesar, pentru ca temperaturile vor mai scadea. Unde mai punem ca, pana sa ajungem sa impodobim bradul, s-ar putea chiar sa vedem si niste fulgi de zapada peste intreaga Romanie."

Viorica Dima, meteorolog: "Bineinteles ca aceste ninsori, la un moment dat, se vor extinde, bineinteles ca vor fi si valuri de frig, asa cum este, de fapt, iarna la latitudinea tarii noastre."

Dar, pana atunci, sa ne bucuram de vremea destul de frumoasa pentru acest final de toamna. Caci de frig si viscol o sa ne saturam pana la primavara.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si