Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, s-a aratat extrem de deranjat de acest lucru, dar spune ca s-a resemnat si spera ca oamenii din comunitate sa nu fie suparati. "Ii asteptam in fiecare an la Alba Iulia. Pentru 1 Decembrie nu se fac invitatii pentru ca singura invitatie trebuie sa o ai in sufletul tau de roman, de om care iti iubesti tara si vii aici ca sa ne putem bucura impreuna.

Alba Iulia inseamna locul de unde a pornit Romania, inseamna cinstirea. Vom avea parte de vreme buna si, daca nu am putut avea o intelegere cu cei de la Guvern ca sa faca macar o parada, ca si anul trecut- nu pentru mine, ci pentru popor, pentru ceea ce inseamna Unirea, pentru Alba Iulia. Acum nu cred ca au curajul sa vina sa faca o baie de multime, chiar daca ouale sunt scumpe. Acum mai glumim. Nu ne intereseaza lucrurile astea, dar e deranjant, sa stiti, e umilitor, pana la urma, sa tratezi asa orasul in care s-a facut Unirea. E trist sa se intample lucruri de genul asta. Eu cred si credeam ca indiferent de religie, de religia politica, 1 Decembrie e 1 Decembrie.", a declarat Primarul din Alba Iulia.

In acest context, premierul Tudose a spus ca nu va merge nimeni la Alba Iulia pentru ca nu au fost invitati.

"Am citit prin ziare ca trebuie sa merg la Alba Iulia. Eu nu mi-am exprimat niciodata intentia de a merge. Nu m-a invitat nimeni sa ma duc acolo, nici Liviu Dragnea, nici Calin Popescu Tariceanu, nici primarul de acolo, nici presedintele CJ. Spuneau ca scot nu stiu ce utilaje pe senile, ca vin eu. Sa il plimbe prin curte, nu venim acolo, ca nu ne-a invitat nimeni", a declarat Tudose.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Pentru prima data in ultimii ani, in municipiul Alba Iulia nu va mai fi organizata o parada militara de Ziua Natională a Romaniei, urmand ca in 1 Decembrie sa aiba loc doar o defilare. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si