Dar cum si-a primit porecla premiul Academiei Americane de Film? Cea mai vehiculata legenda spune ca bibliotecara Academiei, Margaret Herrick, a remarcat ca statueta seamana cu unchiul ei, Oscar. Numele a fost adoptat „oficial” de Academie in anul 1939.

In cei 88 de ani de cand se decerneaza Premiile Academiei, un singur om numit Oscar in buletin a castigat doua premii...cu acelasi nume: compozitorul Oscar Hammersmith.

Daca vor sa-si vanda premiul, castigatorii sau mostenitorii lor trebuie intai sa-l returneze Academiei Americane, care poate rascumpara trofeul pentru un dolar, potrivit unei reguli din 1951. in urma cu patru ani, 15 statuete, oferite inainte de anul 1950, au fost scoase la licitatie si vandute cu peste 3 milioane de dolari. Dintre acestea, Oscarul primit de Orson Welles pentru „Citizen Kane”, a fost vandut cu 860.000 de dolari.

Pentru ca nu este cunoscut numarul exact de trofee oferite in fiecare an, statuetele in plus raman in seiful Academiei. Acestea sunt oferite la urmatoarea gala a Premiilor Oscar.
Forma ravnitului premiu a fost conceputa de un director de creatie de la studiourile MGM, Cedric Gibbons.

Statuetele sunt reprezentate de un cavaler pe un soclu, in picioare, deasupra unei bobine de film, tinand o sabie in mainile sale inmanusate. Pentru realizarea unei statuete OSCAR este nevoie de 10 ore de munca.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Numele premiului isi are originea intr-o legenda care spune ca bibliotecara Academiei Americane de Film, Margaret Herrick, a remarcat ca statueta seamana cu unchiul ei, Oscar. Numele a fost adoptat „oficial” de Academie in anul 1939.

De cand se decerneaza Premiile Academiei, un singur om numit Oscar in buletin a castigat doua premii, respective compozitorul Oscar Hammersmith.
Povestea premiilor Academiei Americane de Film incepe la sfarsitul nebunilor ani ’20, mai exact in 1929, in cadrul unei cine private, desfasurate la Hollywood Roosevelt Hotel din Los Angeles, California. Evenimentul fusese organizat pentru a premia cele mai bune filme produse in 1927 si 1928.

Biletele la ceremonie au costat cinci dolari, iar in sala au fost peste 270 de invitati, cei mai multi actori si cineasti veniti sa-si felicite colegii care urmau sa fie premiati. Elementul-surpriza, cel care ne tine cu sufletul la gura in noaptea decernarii premiilor, a lipsit cu desavarsire:castigatorii fusesera deja anuntati cu trei luni inainte. Evenimentul, prezidat de Douglas Fairbanks, presedintele al Academy of Motion Picture Arts and Sciences, a durat doar 15 minute si nu a fost nici filmat, nici difuzat la radio.

Aceasta este exceptia cu care au debutat „premiile Oscar”, care s-au transformat astazi intr-un eveniment urmarit in direct de milioane de telespectatori.

in ciuda unei slabe popularizari, fanii s-au strans totusi in fata hotelului, pentru a-si aclama vedetele iubite.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Ulterior, incepand cu a doua editie, desfasurata la inceputul lui aprilie 1930, organizatorii au decis nu doar sa mareasca timpul acordat ceremoniei (o ora si 50 de minute), ci sa creeze si asteptarea misterioasa din jurul evenimentului:nu mai erau dati publicitatii decat nominalizatii, nu si castigatorii. Dar pentru ca acestia sa apara totusi in presa de a doua zi, lista castigatorilor se trimitea totusi catre ziare in jurul orei 11 p.m.

Aceasta practica s-a mentinut aproape zece ani, pana cand, in 1940, „Los Angeles Times” a publicat numele castigatorilor inainte de debutul ceremoniei. si inca un amanunt: traditia decernarii premiilor la sfarsitul lunii februarie nu e legata de prima editie, fiind instaurata mai tarziu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si