Sigur, ca de foarte multe ori suntem supusi comparatiilor, insa cel mai important aspect atunci cand vine vorba despre abordarea unei diete de slabit, ea trebuie sa aiba in vedere cel putin cateva puncte esentiale:

sanatate
adaptabilitate in functie de nevoi
obtinerea unui tonus excelent
rezultate cu posibilitatea de a le pastra pe termen cat mai lung
schimbarea, respectiv insusirea unui nou mod de viata

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Dar, iata care sunt cele mai importante 10 reguli generale care trebuie respectate pentru a ajunge la silueta mult visata:

Consulta un specialist

Sfatul unui specialist este intotdeauna mai mult de cat binevenit. Pe langa recomandari avizate, nutritionistul te va indemna sa efectuezi un set complet de analize pentru a vedea care este starea generala de sanatate si cum ar trebui sa se desfasoare intregul program de slabit. Comunica deschis cu el si vei vedea ca sfaturile sale te vor ajuta sa faci fata cu brio intregului proces de schimbare.

Traseaza obiective reale pe care le indeplinesti

Incearca sa vezi aceasta etapa ca pe o calatorie din care vei avea multe de invatat.

A-ti seta de la inceput (impreuna cu specialistul) un plan cu obiective reale este unul din punctele principale cu care ar trebui sa incepi. In primul rand, motivatia va fi alta si odata ce vei fi trecut de fiecare etapa vei avea suficiente satisfactii reale.

Tine un jurnal

Un jurnal sincer si bine intocmit te va ajuta sa monitorizezi constant evolutia ta si in plus, te va responsabiliza.

Noteaza toate informatiile cu privire la: greutate, calorii consumate, stare de spirit, emotii si tot ceea crezi ca ar trebui sa discuti cu specialistul atunci cand va intalniti.

Nu face din cantarit un sport in sine

Fiecare metabolism are propriul sau mod de a (re)actiona, prin urmare, este foarte probabil sa ajungi in anumite praguri de-a lungul dietei in care nu vei mai vedea rezultate pe cantar. Tocmai de aceea, este bine sa nu renunti si mai ales sa nu crezi ca este ceva in neregula (asta doar daca ai respectat dieta). Ia lucrurile cu calm si invata sa ai rabdare, minunile nu se intampla peste noapte.

Nu adapta dieta dupa cum ti se pare tie ca ar trebui

Un alt aspect extrem de important este sa nu adaptezi dieta in functie de propriile pareri sau lucrurile auzite sau citite. Daca specialistul ti-a dat un parcurs si ati stabilit niste puncte clare, nu incerca sa strici rezultatele obtinute.

Lucreaza atat cu fizicul cat si cu mentalul

Exercitiile fizice nu trebuie sa lipseasca din nicio dieta de slabit, asadar fa cat mai multa miscare. Astfel vei obtine o tonifiere a musculaturii si un tonus excelent. Ulterior, asta se va rasfrange si asupra mentalului tau si iti va da posibiltatea sa ai motivatie constanta si ambitie in doze mare.

Hidrateaza-te

Nu uita ca apa te ajuta sa elimini toxinele din organism, accelereaza metabolismul si mentine un nivel al ph-ului pielii echilibrat. Accepta noile schimbari prin care trece corpul tau, nu trisa (desi tentatiile pot fi mari) si adu constant imbunatatiri in stilul de viata.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si