Totuşi, potrivit ultimelor informaţii, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg şi sunt şanse mari ca cele două să fie extrădate în România.

Elena Udrea şi Alina Bica au ales Costa Rica pentru ca este o ţară coruptă şi cu un nivel al criminalităţii economice ridicat, lucru ce le-a conferit speranţă celor două, asta chiar dacă infracţiunile pe care le-au comis cele două sunt pedepsite cu închisoare de la 2 la 5 ani sau, în cazurile grave, închisoare de până la 10 ani.

Un al doilea element pe care s-au bazat a fost lipsa unui tratat de extrădare între Costa Rica şi România, dar se pare ca şi aici au dat greş. De-a lungul timpului au existat două cazuri de cetăţeni români care au fost extrădaţi din Costa Rica pentru a-şi ispăşi pedeapsa în România.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Primul exemplu este cel al lui Virgil Hampu, condamnat în România pentru fraudă în august 2015. El a fost trimis din Costa Rica să îşi ispăşească pedeapsa în România.

Un al caz este cel al lui Emil Dan Sârbu, condamnat în 2014 la 13 ani de închisoare pentru trafic de droguri şi extrădat de autorităţile costaricane în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

Singura portiţă de scăpare a lor este că în legea din Costa Rica se vorbeşte despre lipsa extrădării atunci când cazul presupune o infracţiune politică sau conexă politicului, adică dacă vorbim despre un "dosar la comandă". Totuşi, şi această ipoteză le scade şansele celor două, Costa Rica fiind ţara care şi-a trimis la închisoare doi foşti preşedinţi, ambii pentru fapte de corupţie. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si