Sfânta Muceniţă Parascheva, sau „Sfânta Vineri”, cum i se mai spune în Moldova, este ocrotitoarea oamenilor, iar data de 14 a fiecărui an este prilej de post trupesc. Credincioşii nu au voie în ziua de prăznuire a Sfintei Parascheva să muncească, să facă treburi prin casă şi nici să meargă la serviciu.

Sfânta Muceniţă Parascheva este cunoscută pentru că îi fereşte pe oameni de boli, de grindină şi pe copii îi apără de deochi.

Nerespectarea acestor reguli aduce boli de ochi şi dureri de cap. În vremurile de demult, cei bătrâni nu făceau nici focul în casă de ziua Sfintei Parascheva, obicei ce-i aducea mai aproape de sănătatea trupească şi de mulţumirea sufletului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

O vorbă din popor spune că dacă speli cu mâna sau coşi, te pricopseşti cu negi. Tinerii respectă cele zise pentru a rămâne cinstiţi, iar bătrânii pentru belşug şi linişte în suflet. De asemenea, Sfânta Muceniţă Parascheva apare în visele celor credincioşi şi curaţi cu adevărat. Aceasta vine pentru a da mai departe leacuri pentru cei bolnavi, ori îi mustrează cu un toiag pe cei care nu-i dau ascultare.

Ce e bine să faci de această sărbătoare:

De Sfânta Parascheva este bine să se împartă celor sărmani must, vin nou şi pâine.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si