Cea mai acuta nevoie de personal de la revolutie incoace e resimtita tot mai puternic de patronii hotelurilor si restaurantelor. Multi dintre ei aleg sa isi plateasca angajatii inclusiv in extrasezon, doar pentru a-si pastra bucatarii, ospatarii sau cameristele.

Citeste si: Copilul tău nu doarme toată noaptea și are colici? Adriana Bachmann îți oferă cele mai bune sfaturi ca un copil să crească sănătos și fericit!

Doar o luna si jumatate ne desparte de inceperea sezonului estival. Teoretic, toti patronii de la malul marii ar trebui sa faca ultimele pregatiri inainte de 1 mai. Practic…

"An de an, din pacate, cand incepe sezonul estival, simtim din plin criza locurilor de munca, mai ales pe partea de ospatari, barmani, receptie! Noi dispunem si de o locatie deschisa pe perioada iernii si incercam ca in proportie de 70%, angajatii din vara sa ii pastram la locatiile de iarna si ii reprofilam!", spune reprezentantul unui hotel din Eforie.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Una dintre angajatele sale are deja o vechime de peste un an. Tanara din imagini este receptionera si spune ca vrea sa ramana la acest loc de munca pe termen lung.

Citeste si: Ai kilograme în plus? Slăbești rapid în doar câteva zile! Încearcă super dieta din această primăvară!

"Facem rezervari, raspundem la telefoane, primim oamenii, le oferim halite si prosoape, incasam valoarea serviciilor pe care noi le oferim si ii primim cu zambetul pe buze!Consider ca este ceea ce mi se potriveste, caut stabilitate si seriozitate!", spune Catalina,

angajata ca si receptionera.

Madan este un nepalez in varsta de 30 de ani. Lucreaza de doua luni in capitala intr-o pizzerie din Bucuresti. E multumit de salariu si spune ca trimite si bani la familia sa din Kathmandu.

Chef Patrizzia Paglieri resimte si ea criza de personal. A postat de curand si pe o retea de socializarea faptul ca isi cauta oameni pentru afacerea sa. "Am nevoie de spalatori de vase, de ospatari, dupa cum se vede suntem doar eu si Francesco, iar la bucatarie asa si asa- acum avem pe cineva in probe! Daca e in fata publicului, macar un zambet, dar singura calitate care conteaza e seriozitatea si chef de munca, pentru ca de multe ori se fac ospatari, dar de fapt nu vor sa fie ospatari!", spune ea.

Citeste si: Imagini REVOLTĂTOARE la spitalul din Videle! "Mi-au nenorocit copilul! Avea mâna putrezită sub bandaj!"- Strigătul disperat al unei mame din România! Fiul ei are numai un an și 5 luni!

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Unul dintre angajatii sai, Adrian, e suficient de bine platit astfel incat sa nu isi doreasca sa plece.

Patronatele din turism spun ca au gasit o metoda prin care ar putea estompa migrarea fortei de munca.

Ne confruntam cu cea mai grava criza din industria ospitalitatii din ultimii 29 de ani. Cifrele oficiale ale patronatelor din turism ca exista un deficit de personal intre 100.000 si 350.000 de oameni. Se cauta cameriste, bucatari si ospatari. Salariile acestora pornesc de la 500 de euro si pot ajunge pana la 2.000 de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si