Barbatul a venit in Romania la studii, s-a indragostit de tara noastra si de potentialul agricol pe care-l au pamanturile ei. Acum, a devenit unul dintre cei mai mari producatori din zona.

Citeste si: Fă cunoștință cu Peggy, o femelă de panda roșu extrem de simpatică! Ești curios să o vezi? Uite la ce Zoo din țară a ajuns!

Biagio Scrofani are 43 de ani si s-a stabilit in Iasi in urma cu 18 ani.

De meserie este inginer agronom, iar cultivarea pamantului e veche traditie de familie. Initial, venit in tara noastra cu o bursa Erasmus.

Dupa ce a studiat cu atentie gastronomia romaneasca, italianul s-a decis ce vrea sa cultive. La peste 40 de km de iasi, chiar la marginea drumului european, a luat în arenda 20 de ha de teren. Plateste pentru el aproximativ 800 de lei pe hectar.

Citeste si: Reacția președintelui Klaus Iohannis după finalizarea cercetărilor în "Dosarul Revoluției"! Ce a spus șeful de la Cotroceni?

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Capatanile de usturoi bune de semanat sunt din ce in ce mai rare si asta din cauza ca 70 la suta din productia mondiala provine din China. In ultimii ani, insa, zonele traditionale de cultivare revin in forta.

Astfel, Biagio a devenit un jucator puternic pe piata din Moldova. A investit sute de mii de euro în utilaje, iar în mare parte terenul este lucrat automatizat.

Citeste si: VIDEO| Vizita la ceas de seara a ministrului Sanatatii la Spitalul Judetean Constanta! Ce a gasit acolo te lasa fara cuvinte!

Agricultorul italian de Romania spune ca usturoiul lui este de o calitate superioara.

Pana la sfarsitul lunii iunie, omul spera ca va reusi sa inceapa sa si vanda, la un pret rezonabil de 9, 10 lei pe kg.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si