Cantitatea este cu 3 litri mai mare chiar fata de anul trecut!

Berea blonda, de tip Lager, ramane preferata romanilor, dupa cum arata si statisticile publicate astazi de catre Asociatia Berarilor din Romania.

Citeste si: Horoscop Minerva pentru a doua jumătate a lunii APRILIE 2019. Schimbări radicale pentru cinci zodii. Urmează zile victorioase

9 din 10 romani consuma acest tip de bere.

Anul trecut, insa, un alt sortiment a crescut rapid in preferintele romanilor- berea fara alcool.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani- antena3.ro

Citeste si: Regretul unui bărbat care și-a pus panouri solare. „Am o casă care nu poate fi vândută. Valoarea i-a scăzut”- wowbiz.ro

"Inregistreaza o crestere de peste 30%. O confirmare a faptului ca romanii integreaza berea in situatii de consm unde alcoolul nu are ce cauta", spun berarii.

Potrivit datelor Asociatiei Berarii Romaniei, un roman a baut in medie 85 de litri de bere in 2018, cu 3 litri mai mult fata de anul precedent.

Citeste si: Scrisori emoționante ale copiilor ai căror părinți au plecat la muncă în străinătate! "Aveam nevoie de tine. Te rugam să vii acasă! Acum, aștept încă un an să te văd din nou"

"Romanii iubesc berea si iubesc berea romaneasca datorita retetelor folosite, a activitatii maestrilor berari si ingredientelor 48.43 97% din berea pe care o consuma este produsa local", mai spun cei care reprezinta interesele berarilor.

Piata berii din Romania a ajuns anul trecut la un volum de 16,6 milioane de hectolitri, a 8-a ca marime la nivel european.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si