Conditiile s-au schimbat tocmai din dorinta de a-i stimula pe romani sa apeleze la primele de casare.

Citeste si: Imagini incredibile la Timișoara! Un tramvai a fost scăpat de sub control și a făcut prăpăd pe străzi!

Ca sa-i incurajeze sa-si schimbe masinile vechi cu unele noi, care sa polueze cat mai putin, Ministerul Mediului a lansat astazi noul program Rabla, imbunatatit! Noutatea este data de faptul ca masina data la Remat nu mai trebuie sa aiba Inspectia Tehnica valabila.

In ceea ce priveste tichetele oferite, calculele arata cam asa.

"Suma alocata de catre Administratia Fondului pentru Mediu este de 6.500 de lei pentru casarea unui autovehicul, acum se mai acorda inca o bonificatie pe langa cei 6.500 de lei- una daca emisia de carbon a masinii noi achizitionate este de 98 de grame CO2, iar a doua bonificatie, daca respectiva masina este cu o tehnologie hibrida, se mai acorda 1.700 de lei.", explica specialistii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Programul cuprinde 30 de mii de prime de casare pentru persoanele fizice si alte 5 mii pentru cele juridice. Asta inseamna ca anul acesta ar urma sa vedem 35 de mii de masini noi pe drumurile din Romania. Programul de anul trecut a finantat 50 de mii de autoturisme noi.

Citeste si: O bloggeriță plânge după ce i-a fost șters contul de Instagram: "Nu vreau să am un job normal"

Chiar si asa, datele arata ca apetitul romanilor pentru masini luxoase luate din afara...ramane.Asa ca cei mai multi prefera sa cumpere o masina second hand din alte tari, renuntand astfel la tichetele oferite de guvern.

Cat despre varianta introducerii unei noi taxe, autoritatile vad cu ochi buni aceasta masura. specialistii spun ca eliminarea timbrului de mediu de acum 2 ani a dus la imbatranirea parcului auto din tara noastra. Concret, la ora actuala, media parcului auto din tara noastra ajunge la 16 ani, in timp ce media din europa este de 11 ani.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si